Food

BBQ-en in de winter? Hell yeah!

Barbecuen in de winter? Ja natuurlijk! En met de hulp van wereldkampioen BBQ, Jord Althuizen, is dit een fluitje van een cent.
Reading time 2 minutes

Iedereen barbecuet op zijn of haar manier. Enkel vlees, vis én vlees, enkel vis, vegetarisch: alles kan, wat jij wil. Maar als je het doet: doe het dan goed! Iemand die alles, maar dan ook ALLES, van barbecuen weet en elk detail en iedere tip kent, is Jord Althuizen. Ooit werd hij al eens Wereldkampioen BBQ-en en onder de naam Smokey Goodness maakt hij nu al enkele jaren furore met zijn recepten, catering (Jord stond met zijn hele BBQ-gevaarte op North Sea Jazz en op Lowlands!) en als kookboekenschrijver.

(Foto: Remko Kraaijeveld)

Zijn nieuwste boek heet Smokey Goodness Winter BBQ. Want barbecuen is niet alleen iets voor in de zomer: het kan altijd en overal. Juíst in de winter kun jij jezelf lekker opwarmen bij de hete kolen. Of zoals Jord zelf zegt: “Bij de winter denken de meeste mensen niet direct aan BBQ’en. Met dit boek laat ik zien dat dit echter een uitstekend idee is! Het koudste seizoen leent zich namelijk perfect voor de veelal wat bombastische gerechten die je op een BBQ of grill bereidt: stevig, rokerig, tikkeltje zoet en volop gekruid met kruiden en specerijen. De kille winter vraagt gewoon om een wat vollere stijl van koken.”

Eerlijk is eerlijk: het is heel veel vlees dat de klok slaat, maar er zijn ook vegetarische gerechten. Een kleine greep, wat dacht je van een Racletteburger (zie hiernaast, foto: Remko Kraaijeveld), Wildzwijnstoof, geroosterde truffel-notencourgettes of een ham met ananas-honing glazing of gerookte eend? Het boek is één groot feest voor je zintuigen. Van de recepten krijg je instant zin om de barbecue aan te zetten en van de fantastische foto’s van Remko Kraaijeveld (zei hieronder nog wat voorbeelden) loopt het water je in de mond.

Meer informatie via: www.smokeygoodness.nl en www.kosmosuitgevers.nl

Tags

bbq
smokey-goodness
jord-althuizen

Lees ook

Aanbevolen voor jou