Food

Arriba Arriba, Mexico in Amsterdam

Waar New York overspoeld wordt door coole Mexicaanse restaurants bleef het in Amsterdam verdacht stil. Tot nu.
Reading time 1 minutes

Van Italië naar Mexico: in het pand waar voorheen Mazzo huisde, is nu Arriba Arriba gevestigd. Hoewel de indeling van de ruimte nagenoeg hetzelfde is gebleven, werd het strakke interieur omgeruild voor een kleurrijke variant, waardoor je direct dat typische ongedwongen Midden-Amerikaanse sfeertje ervaart. 

Maar goed, terug naar het eten, want daar draait het natuurlijk om. De kaart is uitgebreid en gebaseerd op de rijke streetfood-cultuur van de Mexicanen. Vergeet de traditionele gangen: hier eet je kleine gerechten die je makkelijk kunt delen. Klassiekers als tortilla's, burrito's en empanada's staan op het menu, maar ook relatief onbekendere gerechten als tamalas (gestoomde maïsdeegrollen, een aanrader trouwens!) kun je er eten.

Daarnaast ben je er aan het juiste adres voor een uitgebreide selectie cocktails en speciaalbiertjes. Frozen margarita, Altos Tequila of Jarritos: je innerlijke Bacchus komt er zeker aan zijn trekken. Ja, Bacchus was een Griek, maar geen Mexicaan die zich daar aan stoort. 

/

Tekst: Tanne Gielen

www.arriba-arriba.nl

Tags

amsterdam
restaurant
cocktails

Lees ook

Aanbevolen voor jou