Food

Waarom is thee drinken zo goed voor je?

Hydraterend, lekker, en bol van de antioxidanten: schenk nog maar een kopje in!
Reading time 2 minutes

Je ideale detox-bondgenoot

De tweede plek op de ranglijst van meest geconsumeerde dranken ter wereld - na water - wordt bezet door thee. En dat is niet zo vreemd; thee is laag in calorieën en bevat actieve antioxiderende ingrediënten die ons lichaam beschermen tegen vrije radicalen, de primaire oorzaak van celveroudering. Nóg belangrijker is misschien wel het feit dat thee een ontgiftende werking heeft, de verbranding van calorieën stimuleert, en de opslag van vetten in cellen blokkeert.

Dit zijn precies de redenen waarom Tamia en Julia, oprichters van Tea Box, zich hebben gestort op de wereld van thee. De twee vriendinnen zien thee als een levensstijl en laten geen kans na om hun visie uit te dragen: "Onze uitdaging is om de kracht van planten te combineren met de gastronomische ervaring ervan. De tijd dat thee 'het favoriete drankje van oma' was is voorbij, tegenwoordig is thee hip en wordt het geassocieerd met positieve waarden zoals warmte, gezondheid en een bewuste levenshouding. Doordat thee moet trekken creëer je vanzelf een rustmoment. Heel anders dan bij koffie dat juist aansluit op een gehaaste levensstijl met stress en drukte." 

 

Thee is een mooi-maker

Naast de voordelen voor onze gezondheid heeft de antioxiderende kracht van thee ook effect op onze huid; het vertraagt immers het verouderingsproces, uitdroging, rimpelvorming en hyperpigmentvlekken. Bovendien vernauwt het de poriën, verfijnt het de huidstructuur, en verbetert het de oogcontouren. 

Het is dan ook geen toeval dat veel cosmeticamerken  thee-extracten toevoegen aan hun producten! 

Fresh, Black Tea Age-Delay Firming Serum, € 82,95.

Welke thee heeft welke werking?

Wissel af en probeer iedere keer een andere thee. Niet alleen omdat afwisseling beter smaakt, maar ook om te profiteren van de verschillende goede eigenschappen van de uiteenlopende soorten thee; groene en witte thee bevatten namelijk de meeste antioxidanten en bevorderen gewichtsverlies, terwijl zwarte thee juist bekend staat om de ontgiftende en vochtafdrijvende werking. 

Tags

health
wellness

Lees ook

Aanbevolen voor jou