Fashion

Coole collab: Virgil Abloh x Evian

Hij is dé man van het moment. En daar wil iedereen natuurlijk mee samenwerken. Na merken als Nike, Ikea, Rimowa en Moët & Chandon is het nu Evian die Virgil Abloh voor een collab wist te strikken.
Reading time 1 minutes

Niet alleen Virgil Abloh, die dikwijls gekscherend king of collabs wordt genoemd, houdt van samenwerkingen. Ook Evian werkt regelmatig samen met ontwerpers. Want eerder vroeg de Franse waterproducent al grootheden als Jean Paul Gaultier, Diane von Furstenberg, Paul Smith en Elie Saab om een limited edition te ontwerpen. Een vanzelfsprekende combinatie dus, helemaal gezien het feit dat de Amerikaan sinds kort aan het roer staat van de mannenlijn van het Franse luxehuis Louis Vuitton.

Voor Evian liet Abloh zich inspireren door de regenboog. 'Het idee dat één druppel water kan uitgroeien tot een regenboog was de inspiratiebron en de metafoor voor mijn eerste project als Creative Advisor for Sustainable Innovation Design voor Evian. 

Wanneer het licht door die druppel breekt, wordt het hele scala aan kleuren getoond. We zien niet alleen water, maar oneindige mogelijkheden en inspiratie voor iedereen. Elke persoon, ' aldus de designer. De collectie bestaat uit een hervulbare glazen Soma-waterfles. Een ontwerp dat past in de doelstelling van Evian die in 2025 al zijn plastic flessen volledig van recycled plastic te maken.

Vanaf 25 maart is de 'One Drop can make a Rainbow'-collectie exclusief verkrijgbaar bij de Bijenkorf. 

Tekst: Tanne Gielen

www.evian.com

/

Lees ook

Aanbevolen voor jou