Fashion

Vintage denimfans opgelet!

Het is je misschien niet ontgaan: denimwinkel Tenue de Nîmes viert dit jaar zijn tiende verjaardag. En dat levert enkele denimpareltjes op zoals een heuse een Levi’s 501 special edition.
Reading time 2 minutes

Om het tienjarig bestaan van het Amsterdamse Tenue de Nîmes luister bij te zetten is er sinds september 2018 elke maand een unieke collab gelanceerd. Telkens met een andere partner. Dit leverde al mooie stukken op met onder andere Vans, Converse, Armor-Lux en Red Wing Heritage. Het klapstuk volgde onlangs met een heuse limited edition reproductie van een vintage Levi's 501 uit de jaren ’70 waar elke denimfan van gaat kwijlen. De jeans wordt onder de vlag van Levi's Vintage Clothing uitgegeven.

 

Een droom voor Menno van Meurs, oprichter van Tenue de Nîmes. Hij is uiteraard een enorm grote liefhebber van jeans en met name vintage-stukken. Toen hij tijdens een trip naar San Francisco in 2015 in een tweedehandswinkeltje deze bijzondere vintage Levi's 501 tegenkwam wist hij gelijk: dit is een pronkstuk. 'Voor mij is dit paar jeans als een kunstwerk. Goede kunst is naar mijn mening iets waar je naar kan blijven kijken en nieuwe details kan ontdekken. Dat gevoel blijf ik bij deze jeans houden," aldus Menno. Net zoals het origineel, zit de replica vol reparaties en verfspatten. 'Het heeft die verweerde vintage-look, er zit veel bloed, zweet, tranen en manuren in. Bij het origineel zie je dat de gaten en scheuren "opgefrist" zijn en hersteld. De eigenaar wilde de broek perse blijven dragen en lapte deze elke keer weer op. Er zit veel liefde in en dus een goed verhaal en dat raakt mij,' zegt Menno over de replica en het origineel.

 

Van Meurs werkte al jaren samen met Levi's Vintage Clothing en het feit dat zij ‘zijn’ replica wilde maken deed hem ook erg veel. Dit denim-icoon is met recht de kers op de taart van het tienjarig Tenue de Nîmes-bestaan. En het is bijzonder: want het is tevens de allereerste keer dat een Levi’s premium line een samenwerking aangaat met een van hun partnerwinkels. Er zijn slechts 75 handgenummerde stuks van de Levi's 501 Archival Replica van Tenue de Nîmes. Ze zijn te koop in de twee Amsterdamse winkels van Tenue de Nîmes en online. Hieronder zie je het origineel het de replica.

Meer informatie: www.tenuedenimes.com en www.levi.com

 

Tags

amsterdam
denim
vintage
2019

Lees ook

Aanbevolen voor jou