Fashion

Viktor&Rolf recyclen overgebleven Zalando-kleding

De vergeten stukken in het Zalando-magazijn maakten geen schijn van kans tegen de recycledrift van Viktor&Rolf. Dit is het resultaat!
Reading time 1 minutes

Het gebeurt niet dagelijks dat een haute couture-specialist en een online retail-icoon met elkaar rond de tafel zitten om plannen te maken voor nieuwe collectie. En niet zo maar een collectie, een duurzame, die wordt vervaardigd uit overgebleven kledingstukken.

/

Toch gebeurde dit en stelden Viktor&Rolf en Zalando een gezamenlijk doel: iets moois maken van iets dat er er al is. Recycling; de levenscyclus van bestaande kledingstukken verlengen. 

"Haute couture is voor ons altijd al een laboratorium geweest om te experimenteren. Met onze eerdere haute-couturecollecties hebben we creatieve recyclemethoden verkend: nieuwe, artistieke manieren om elementen uit het verleden te hergebruiken en iets nieuws te creëren. (...) Met onze samenwerking met Zalando zijn we verheugd om deze geest van duurzame mode op een gedurfde en toegankelijke manier voort te zetten door vergeten stukken weer nieuw leven in te blazen. " - Viktor&Rolf

Om dit te bewerkstelligen werden de magazijnen van Zalando doorzocht naar verschillende stoffen en stijlen om een hele nieuwe 17-delige capsule collectie te ontwikkelen. Tule en katoen vormen de basis voor duizend-en-een patches en strikken die samen een supertof verhaal vertellen. 

En... de collectie is nu te koop via zalando.nl!

Viktor&Rolf for Zalando

Tags

viktor-and-rolf
zalando

Lees ook

Aanbevolen voor jou