Fashion

Upcoming designers tijdens DSFW

Fascinerende collecties met dank aan de natuur en afval.
Reading time 1 minutes

Drie talentvolle ontwerpers toonden spannende looks, gemaakt van disposable materialen en alternatieven voor dierlijke materialen. Op vrijdagavond 4 oktober, werd deze 14-delige collectie aan het publiek getoond tijdens de Dutch Sustainable Fashion Week in de Hallen Studio’s in Amsterdam. Elke ontwerper presenteerde zijn eigen interpretatie van de thema's  duurzaamheid en innovatie binnen de mode-industrie.

Tim Dekkers startte de show met zijn collectie 'Humana Natura' De boodschap erachter was duidelijk: heb respect voor de natuur. Zelf doet hij dat door uitsluitend ruwe materialen te gebruiken uit de natuur en deze zo puur mogelijk te laten. 

/

Sharita Karsten liet met haar collectie de schoonheid van rest materialen, afval en oude kleding zien. Zij liet zich inspireren door stammen en indigenous people, van waar ook ter wereld, die kleding maken van materialen die zij vinden in hun directe leefomgeving. Karsten's collectie laat zien hoe wij ons zouden kleden als wij dat ook zouden doen...

/

Weiyu Hung sloot de show af met een collectie waarin duurzaamheid en cultuur worden verenigd. Zo combineerde hij innovatieve materialen gemaakt van gerecyclede plastic flessen en overgebleven koffiedik, met mooie ambachten uit Azië en Nederland. 

/

Credits

Beeld: Bibi Engelbertink

Tags

duurzaam
fashionshow

Lees ook

Aanbevolen voor jou