Fashion

Sweater weather

Zij begon haar avontuur met het ontwerpen van één parka. De perfecte parka. Daarna volgde een tas. Nu is het tijd voor het derde item: de sweater.
Reading time 2 minutes

Als modeontwerper Maxime Cartens iets doet, dan doet ze het goed. Gedegen onderzoek. Materiaalproeven. De juiste fabrikant zoeken. Het proces van een ontwerp gaat immers niet over één nacht ijs. Met haar label TEYM timmert ze hard aan de weg, alhoewel ze geen haast heeft; alleen als een ontwerp helemaal perfect is wordt het gelanceerd. Op deze manier wil ze een tijdloze collectie opbouwen, die de waan van de dag overleeft. 

Een goed ontwerp zit volgens Cartens heerlijk, blijft lang mooi en is scherp geprijst. Voor het derde item onderzocht zij wat de ideale unisex sweater zou zijn. Het resulteerde in twee ontwerpen: een met een ronde hals en een met turtle neck, beide gemaakt van 100% merino wol. De sweater is verkrijgbaar in een aantal mooie melanges, van donkergroen tot diepbruin.

 

 

Duurzaamheid is ook een belangrijke voorwaarde voor de designer, die eerder werkte voor Karl Lagerfeld. Cartens en een handjevol vrienden testten de sweater zelf gedurende een half jaar. Ze droegen hem flink en wasten hem gewoon in de wasmachine, zodat zij zeker wist dat een perfecte kwaliteit gewaarborgd kon worden. Daarnaast werkte ze nauw samen met de producent in Roemenië en checkte ze zelf hoe er in de fabriek gewerkt werd. Van goede arbeidsomstandigheden tot het bewust omgaan met het milieu. Cartens: "Ik lette nauwkeurig op hoe lang er door de arbeiders per dag gewerkt werd."

The Merino Sweater kost 120 euro en is verkrijgbaar in blauw, groen, rood, mosterd en grijs. De complete collectie van TEYM is online verkrijgbaar en in de maand november in haar pop-up store aan de Hazenstraat in Amsterdam. 

Tekst: Tanne Gielen

www.teym.us

Tags

fashion
sweater
dutch
teym
the-merino-sweater

Lees ook

Aanbevolen voor jou