Fashion

Sunny Side Out: Dior So Real

by Gordon Ng, Singapore
23.03.2017
Dit is het maakproces van de Dior So Real zonnebril in acht stappen - zo simpel en toch zoveel oog voor detail.
1.tif
1. Het begin van het idee: de So Real zonnebril werd ontworpen in de eyewear design studios. Dit gebeurde met technische tekeningen en aandacht voor details.
2.tif
2. De seizoenen veranderen: sinds de introductie in 2014 heeft de So Real veel behandelingen ondergaan. De nieuwe Cruise 2017-versie heeft een ripped-effect met dubbelglas.
3.tif
3. Double-time: voor het ripped-lens effect is een speciale pad-printing techniek ontwikkeld.
4.tif
4. Een special verzoek: de druktechniek voor deze zonnebril is speciaal ontwikkeld door ambachtslieden uit het Venetiaanse achterland, waar de lenzen worden geproduceerd.
5.tif
5. Cutting edge: de metalen frames die de structuur van de So Reals vormen worden met de hand gesneden, afgeslepen en gepolijst om schade te voorkomen.
6.tif
6. Som der delen: de vele onderdelen zijn gemaakt door Italiaanse ambachtslieden.
7.tif
7. Set by hand: voor meer glamour is er ook de So Real stud-set versie. Deze heeft in totaal tweehonderdtachtig vergulde of verzilverde studs, verdeeld over de twee lenzen. Elke stud wordt met de hand geplaatst in Italië.
8.tif
8. Het eindproduct: van schets tot realisatie, de Dior So Reals zijn een combinatie van moderne technologieën en de traditionele ambacht.

Deel artikel

Tags

Lees ook

Aanbevolen voor jou