Fashion

Nieuwe Chanel boetiek in Amsterdam

De tijdelijke winkel in de Amsterdamse P.C. Hooftstraat - ja die met die bijzondere glazen gevel van architectenbureau MVRDV - trok al de nodige aandacht. Maar de gloednieuwe Chanel boetiek een paar deuren verder is minstens zo mooi!
Reading time 2 minutes

De verbouwing duurde bijna twee jaar, maar het resultaat mag er zijn. Geheel zoals je van het Franse luxehuis verwacht, is alles uit de kast getrokken om een indrukwekkend storeconcept af te leveren. Alle boetieks wereldwijd hebben een eigen look en feel, maar er is een rode lijn te ontdekken. Of beter: een zwart/witte lijn, want deze kleuren vormen de basis van de winkel. Saai? Alles behalve. Architect Peter Marino speelt met materiaal, waardoor beide non-kleuren op verrassende wijze opduiken. Denk aan marmeren details, met de hand bewerkte muren, behang van textiel met reliëf. Naast de zwart/witte basis voegde de New Yorkse architect luxe meubels (vaak gemaakt van tweed) toe om een huiselijk gevoel te creëren. Sterker nog: Marino nam het woonhuis van mademoiselle Chanel in Parijs als inspiratie. 

De boetiek biedt onderdak aan de accessoires en prêt-à-porter collectie van Chanel. De volledige beneden verdieping is gereserveerd voor tassen, schoenen, juwelen en andere accessoires, terwijl op de eerste verdieping kleding te vinden is. Doordat deze ruimte in twee salons is te splitsen, kun je er in alle rust geholpen worden. Wel zo fijn. Of zoals Coco het zelf zou zeggen: luxury must be comfortable, otherwise it is not luxury. 

De Chanel boetiek is gevestigd aan de P.C. Hooftstraat 66-68 te Amsterdam. 

 

 

Tekst: Tanne Gielen

www.chanel.com

/

Tags

amsterdam
chanel
mode
design
boetiek
shoppen

Lees ook

Aanbevolen voor jou