Fashion

New kid in town: Unrecorded

Basics van een goede kwaliteit met duurzaamheid als uitgangspunt. Oja, en ook nog tegen een scherpe prijs. De guys van Unrecorded leggen de lat hoog. En dan openden zij ook nog een winkel. Wie zij zijn? Dat vroegen wij ons ook af...
Reading time 2 minutes

Begin dit jaar besloten Daniel Archutowski en Jolle van der Mast een eigen kledinglabel op te richten. In juli lanceerden ze hun online store en onlangs openden zij de deuren van hun allereerste winkel aan de Amsterdamse Spiegelstraat. Unrecorded gaat als een speer met zijn organic collectie vol betaalbare basics. Net als voor bijvoorbeeld Teym zijn een goed ontwerp, eerlijk materiaalgebruik en een direct-to-consumer businessmodel de belangrijkste uitgangspunten voor Unrecorded.

Alle stoffen zijn bovendien gecertificeerd door de Global Organic Textile Standard (GOTS). De organisatie die naast materiaalgebruik en de impact op het milieu ook de arbeidsomstandigheden en sociale aspecten nauwkeurig beoordeeld. Wij spraken tussen de bedrijven door met oprichter Daniel Archutowski. 

Jullie ontwerpen zijn clean, echte basics. Op de site zie ik een mannelijk model. Is het een mannencollectie? 

"Nee hoor, we hebben één collectie die genderneutraal, oftwel unisex is. Dus zowel mannen als vrouwen van alle leeftijden kunnen Unrecorded dragen. Op ons eerste billboard in het Vondelpark hebben we gekozen voor een vrouwelijk model. In de toekomst zullen we meer content schieten met vrouwelijke modellen, zodat dit duidelijker wordt qua beeldcommunicatie."

Mooie winkel. Zijn jullie van plan meerdere winkels te openen?

"De focus ligt de komende maanden op onze online store en de winkel in Amsterdam. Zodra deze goed staan willen de volgende winkel in het buitenland openen. Steden als Antwerpen en Berlijn staan op onze verlanglijst, maar eerst richten we ons op Nederland."

En, nog toekomstdromen qua collectie? 

"Jazeker. Qua producten richten we ons in het eerste jaar vooral op tops. Daarna willen we uitbreiden. Denk aan bottoms en outerwear. Wij denken niet in traditionele modeseizoenen of collecties. We willen de beste basics ontwerpen en die één voor één toevoegen aan ons assortiment. En die moeten dan altijd leverbaar zijn."

 

 

 

/

Tekst: Tanne Gielen

www.unrecorded.co

Tags

amsterdam
mode
winkelopening
unisex
unrecorded

Lees ook

Aanbevolen voor jou