Fashion

Napapijri pioniert met 100% recyclebare jas

Vorige week presenteerde outdoor-brand Napapijri, een pionier in circulaire mode, in Londen de eerste 100% recyclebare jas, Infinity.
Reading time 2 minutes

De innovatieve jas Infinity is het resultaat van drie jaar lang ontwikkelen, testen en perfectioneren en verenigt baanbrekende technologie, geavanceerd design en duurzaamheid; zo is de Infinity-jas gemaakt van gerecycled ECONYL®, een materiaal dat volledig kan worden gerecycled en wordt verworven uit afgedankte visnetten. 

De innovatie schuilt bovendien in het feit dat de hele jas uit één materiaal bestaat waardoor het recyclingproces wordt vereenvoudigd. In dat proces worden de vezels geüpcycled, terwijl de originele eigenschappen en kwaliteit behouden blijven. Dat betekent dat geregenereerd ECONYL®-nylon steeds weer opnieuw kan worden gerecycled. En zo heeft Napaprijri dus een closed circle ontworpen; design van de toekomst dus!

Vicki Bohlbro, Senior Marketing Director van Napapijri: “De Infinity-jas is het resultaat van onze inspanningen om design, duurzaamheid en innovatie te combineren. Met deze circulaire jas willen we onze industrie inspireren tot de veranderingen die nodig zijn om onze planeet en de mensheid gezond te houden.”

Om de cirkel te sluiten en de innovatie 100% circulair te maken, ontwikkelde Napapijri een modern, digitaal innameprogramma: bij aankoop van de Infinity kunnen klanten zich online registreren. Vanaf twee jaar na aankoop, kunnen ze er vervolgens voor kiezen om de jas te retourneren, waarna deze weer wordt verwerkt tot nieuw garen en nieuwe producten. Dus als de jas aan het einde van zijn levenscyclus is gekomen, staat hij eigenlijk pas aan het begin!

Kortom, circulaire mode op z'n best!

De Infinity is verkrijgbaar vanaf vandaag voor €599, in de kleuren blauw en zwart voor heren en in wit en paars voor dames.

www.napapijri.nl

Napapijri's 100% recyclebare jas
/

Tags

sustainable

Lees ook

Aanbevolen voor jou