Fashion

Must see: Gianni Versace in Berlijn

Twintig jaar na de abrupte dood van modeontwerper Gianni Versace lijkt de Italiaan uit de dood herrezen. Want hij duikt dit jaar diverse malen op!
Reading time 1 minutes

Naast de lang verwachte serie American Crime Story die ditmaal gewijd is aan de moord op Gianni Versace in 1997, wordt in Berlijn een grote tentoonstelling over de Italiaan georganiseerd. In het impossante Kronprinzenpalais vindt een retrospectief van het werk van de designer plaats. Op zo'n 3000 m2 vind je een overzicht van Versaces werk uit de periode 1978 - 1997. Natuurlijk veel mode, maar ook aan interieurdesign, porselein en juwelen van zijn hand. 

Gianni was dol op Berlijn. En een deel van het begin van zijn succes vindt zijn oorsprong in Duitsland. Hij organiseerde zijn eerste modeshow in Lippstadt, een klein stadje vlakbij Dortmund. In 1994 vond zijn eerste solotentoonstelling tevens plaats bij onze oosterburen. Ja Versace vertoefde graag in Duitsland. Terug naar 2018: het jaar waarin het huis zijn 40ste verjaardag viert en dus een tentoonstelling wordt geoganiseerd. Hoogtepunt is de reproductie van Gianni Versace's slaapkamer van zijn beroemde Miami-Mansion. 

De tentoonstelling is van 30 januari t/m 14 april te bekijken in het Kronprinzenpalais Berlijn.

Tekst: Tanne Gielen

Beeld: backstage SS18 show Versace, Milaan. 

www.retrospective-gianniversace.com

Tags

versace
mode
kunst
berlijn
modetentoonstelling
gianni-versace

Lees ook

Aanbevolen voor jou