Fashion

Modelabel Patrizia Pepe bestaat 25 jaar - een interview met de ontwerpster

Modelabel Patrizia Pepe blinkt uit in hypervrouwelijke looks met een stoere rock-‘vibe’. Dit jaar viert het merk het vijfentwintigjarige jubileum. Wij feliciteerden designer Patrizia Bambi in Milaan.
Reading time 2 minutes

We spreken Patrizia Bambi, het creatieve brein achter Patrizia Pepe, in de Milanese showroom waar, te midden van de internationale modepers, de najaarscollectie wordt gepresenteerd. De collectie is zowel donker als romantisch en heeft een overduidelijk Italiaanse signatuur. Zo is niet bespaard op decoratieve elementen zoals pailletten, veren en veel, héél erg veel ruches.

 

Kun je misschien iets meer vertellen over de najaarscollectie?
‘De collectie draait om magie en betovering. Ik heb me laten inspireren door uiteenlopende mystieke symbolen die je op verschillende manieren terugziet in de looks. Ik heb gekozen voor fluïde silhouetten en lichte materialen. Ik houd ervan om te spelen met contrasten en grappige details toe te voegen.

Patrizia Pepe bestaat dit jaar 25 jaar. Waarop ben je het meest trots?
‘Ik ben heel trots op alles wat we in de afgelopen vijfentwintig jaar hebben bereikt. Terugkijkend is het succes heel constant geweest: we hebben nooit een slechte periode gekend. Bijzonder, want de markt en de omstandigheden zijn radicaal veranderd door de opkomst van e-commerce. Klanten zijn tegenwoordig beter geïnformeerd en kritischer, dankzij alle vergelijkingssites. Waar ik het meest trots op ben is dat we al die uitdagingen succesvol hebben doorstaan!’

Je werkt inmiddels een aantal seizoenen samen met Dua Lipa als gezicht van het merk. Wat maakt haar zo geschikt?
‘Ze is een positief en toegankelijk meisje, getalenteerd, intelligent en natuurlijk heel mooi. Maar het mooist aan haar is misschien wel haar sterke karakter, waardoor ze op haar vijftiende Kosovo kon verlaten om haar dromen na te jagen en in Londen te wonen. Dat toont haar vastberadenheid.’

Wat is je favoriete Dua Lipa-track?
‘Bang Bang  natuurlijk, die van de campagne!’

 

Foto: Patrizia Pepe, AW 2018-19

www.patriziapepe.com

Tags

interview
patrizia-pepe

Lees ook

Aanbevolen voor jou