Fashion

Mode-expositie: Fabulous Fashion

Meer dan zeventig jaar aan mode wordt bijeengebracht in de modetentoonstelling 'Fabulous Fashion'. Het overkoepelende thema? Glamour baby!
Reading time 1 minutes

Van Christian Dior's 'New Look'  tot hedendaags werk van Bernhard Willhelm en van ingetogen outfits van Chanel uit de jaren zeventig tot conceptuele ontwerpen van Paco Rabanne. Alleen de beste, meest inspirerende of opvallende mode is door de ballotagecommissie gekomen. Wat zorgt voor een bijzonder overzicht, waarbij mode als kunstvorm wordt gepresenteerd.

Alles is thematisch gerangschikt: kleuren en patronen, vorm en volume, draperen, metallics, bruidstradities en innovaties. Highlights zijn de meesterwerken van Pierre Cardin met zijn sculpturale ontwerpen uit de jaren tachtig en vroege jaren negentig. Maar ook werk van onder andere Oscar de la Renta, Cristóbal BalenciagaIssey MiyakeRei KawakuboChristian Lacroix, Francesco Costa en Pierre Balmain passeert de revue. 

Fabulous Fashion: From Dior’s New Look to Now is tot en met 3 maart 2019 te bewonderen in het Philadelphia Museum of Art in Philadelphia. 
 

Tekst: Tanne Gielen

Beeld: Pierre Cardin (1994, copyright Archives Pierre Cardin)

www.philamuseum.org

Tags

Lees ook

Aanbevolen voor jou