Fashion

Milieuvriendelijk én hedendaags: de nieuwe collectie van Stella McCartney

De ethische kleding van Stella McCartney is alles wat we willen. Duurzaam, veganistisch en divers.
Reading time 2 minutes
De oprichtster

In 2001 verliet de dochter van de beroemde ex-Beatle Chloé, waarna ze haar eigen succesvolle label startte. Stella koos voor een ecologische richting met haar eigen merk en boycotte in haar eerste collecties al meteen materialen zoals leer en bont. Haar merk voelt modern en spreekt heel veel jonge modefanaten aan met haar kleding, accessoires, lingerie, parfums en cosmetica. 

De musthave

Deze bioloigsche schoen met flinke plateauzool is een echte modefavoriet. Deze "Binx"-schoenen kom je dit seizoen opnieuw tegen in een nieuw jasje, namelijk in zwart fluweel met zilveren details. 

Organisch materiaal

Stella McCartney weet hoe ze nieuwe, innovatieve materialen kan toevoegen aan haar milieuvriendelijke label. Zo heeft ze geregenereerd kasjmier ontwikkeld en gebruikt ze gerecycled polyester, veganistisch faux leer en plantaardige stoffen. Bovendien zijn deze materialen naast milieuvriendelijk, ook nog eens eerlijke geproduceerd. Lekker bezig, Stella! 

De collectie

Draagcomfort en een urban style zijn erg belangrijk dit seizoen. Om het hedendaags te maken geeft Stella er een creatieve draai aan en speelt ze met bijzondere stoffen en combinaties. Van tie-dye tot lange fleece rokken en gigantische jassen, deze collectie is de definitie van divers en dynamisch. 

De campagne

Het veganistische label promoot de diervriendelijkheid in de modeindustrie, en daar focust deze campagne zich op. De foto's zijn gemaakt door de iconische  en eigenzinnige modefotograaf Harley Weir. Dit is de tweede keer dat ze samenwerken en het resultaat mag er zijn. De foto's belichamen dé  etische "Stella"-vrouw, gekleed in biologisch mesh, zwanenprints en speelse materialen. 

Tags

stella-mccartney
vegan
milieuvriendelijk

Lees ook

Aanbevolen voor jou