Fashion

Maastrichts modefestijn: Fashionclash

Blok het weekend van 15, 16 en 17 juni in je agenda en boek alvast een hotel in Maastricht. Want dit festival wil je niet missen.
Reading time 1 minutes

Ja, je moet ervoor naar het zuiden afreizen, maar geloof ons: dat is de moeite waard. Nu is Maastricht altijd al een genot om een weekend in door te brengen, maar half juni heb je een extra goede reden om erheen te gaan. Dan vindt namelijk de tiende editie plaats van Fashionclash, een van de leukste interdisciplinaire manifestaties die jaarlijks plaatsvinden. Dit jaar is het overkoepelende thema 'Fashion My Religion'. 

Drie dagen lang staat de stad bol van activiteiten. Zo zullen meer dan 150 Nederlandse en internationale ontwerpers hun werk presenteren op diverse locaties in Maastricht. Met het thema religie in het achterhoofd kunnen uiteenlopende creatieven hun relatie met geloof onder de loep nemen. Tradities, taboes, deugden en zonden: ze worden aangestipt in dans, mode, theater, installaties en andere kunstuitingen. Een kunstzinnige pelgrimstocht. Dat is weer eens wat anders dan carnaval. Alhoewel...

Fashionclash Festival vindt plaats van 15 t/m 17 juni 2018 op diverse locaties in Maastricht. 
 

Tekst: Tanne Gielen

Beeld: Lonneke van der Palen

www.fashionclash.nl

Tags

mode
kunst
festival
fashionclash

Lees ook

Aanbevolen voor jou