Fashion

Louis Vuitton x Jeff Koons - De tas als canvas

Louis Vuitton x Jeff Koons - Oude Meesters aan je arm.
Reading time 2 minutes

Dat Louis Vuitton nauw verbonden is met de kunstwereld is een feit. Of het nu gaat om de creatie van nieuwe producten, het ontwerp van decors van fashionshows, of het openen van de Fondaton Louis Vuitton - dikwijls werkt het Franse luxehuis samen met moderne kunstenaars zoals Takashi Murakami, Richard Prince, Yayoi Kusama, Stephen Sprouse, Cindy Sherman, James Turrell, Olafur Eliasson en Daniel Buren. De nieuwste toevoeging aan dit rijtje is New Yorker Jeff Koons.

En dat belooft wat! Speciaal voor deze collab past Koons namelijk zijn 'Gazing Ball' serie - enorme herinterpretaties van klassieke werken van de Oude Meesters - toe op de tassen en accessoires van Louis Vuitton. Denk je eens in; iconische Vuitton modellen zoals de Speedy, de Keepall en de Neverfull als canvas voor meesterwerken van da Vinci, Titiaan, Rubens, Fragonard en Van Gogh.

Voor dit kunstje maakt Louis Vuitton gebruik van geavanceerde technieken en hoogwaardige materialen, terwijl op de tas de naam prijkt van de Oude Meester wiens werk is afgebeeld. Ook het beroemde LV-monogram is door Koons onder handen genomen en de binnenkant is opgesierd met een tag in de vorm van een opblaaskonijn, een terugkerend motief in het werk van Koons.

Verkrijgbaar vanaf 28 april, www.louisvuitton.com

Tags

louis-vuitton
jeff-koons

Lees ook

Aanbevolen voor jou