Fashion

Het ballet van Balmain

Alle de glamour en onmiskenbare identiteit van Balmain kwamen al veelvuldig voorbij op de catwalks en in de kledingkasten van onder anderen Kim Kardashian en Gigi Hadid. Nu is het de beurt aan de Parijse Opera. Het resultaat? Verbluffend.
Reading time 1 minutes

De creative director van modehuis BalmainOlivier Rousteing, creëerde de kostuums voor 'Renaissance', een stuk van choreografe Sébastien Bertraud. Deze zullen te zien zijn in de Opéra Garnier van 13 tot 18 juni, als onderdeel van de viering van het 350 jarige jubileum van de Opera.  

En Olivier weet er een werkelijk spektakel van te maken door de kostuum rijkelijk te versieren met geborduurde stenen en parels in zilver en goud. 

"Moderniteit meets klassiek en couture meets ballet", aldus Rousteing over de samenwerking. "Er zijn maar weinig instellingen die zo goed de essentie van de Franse cultuur en creativiteit belichamen. Het was voor mij een genoegen om aan dit project te werken, dat mij de unieke kans gaf om te leren en ideeën uit te wisselen met een groep van ongelooflijk getalenteerde kunstenaars en ambachtslieden."

De samenwerking tussen Balmain en de Opera van Parijs leverde naast de verbluffende collectie ook een prachtige film op. De balletdansers Amandine Albisson, Audric Bezard, Dorothée Gilbert, Nais Duboscq en Thomas Docquir voeren een stuk van het ballet 'Renaissance' op. 

'Renaissance' x Balmain

Tags

balmain
parijse-opera

Lees ook

Aanbevolen voor jou