Fashion

Helmut Langs re-editions

Sinds de oprichting van zijn modelabel eind jaren tachtig heeft Helmut Lang een eigen schare fans. En deze trouwe kopers worden nu geëerd door het Nederlandse fotografenduo Ari Versluis en Ellie Uyttenbroek.
Reading time 1 minutes

Met hun serie Exactitudes leggen fotograaf Ari Versluis en stylist Ellie Uyttenbroek al sinds begin jaren negentig subculturen vast. Hun werk is inmiddels internationaal bekend en menigmaal bekroond. Voor modelabel Helmut Lang hebben de twee onlangs een mooie serie portretten geschoten met fans van het merk. Waaronder bekende koppen als muzikant Kanye West en hoofdredacteur van Dazed & Confused Isabella Burley

De aanleiding? De heruitgave van een serie iconische producten. Denk aan jeans (die met die schilderspatten) of de tas en oorbellen van paardenhaar. Slimme zet, want het minimalistische modemerk was een beetje ingedut en kon wel een boost gebruiken. Dus waarom niet teruggrijpen naar de tijd dat het merk op zijn hoogtepunt was? Hoedanook, de Helmut Lang Re-editions doen ons terug verlangen naar vervlogen tijd. En dat is best wel eens fijn. 

Als je goed kijkt ontwaar je in de campagne Solange Knowles en Kanye West!

Tekst: Tanne Gielen

Beeld: Ari Versluis & Ellie Uyttenbroek (Exactitudes®)

www.helmutlang.com

www.exactitudes.com

Tags

mode
kunst
project
helmut-lang
exactitudes
ari-versluis
ellie-uyttenbroek

Lees ook

Aanbevolen voor jou