Fashion

Frans, fashionable, fairtrade en... vegan

Fan zijn wij, van het Franse schoenenmerk VEJA. Naast de toffe designs, zijn hun vegan sneakers gemaakt van duurzame en ecologische grondstoffen. De nieuwste aanwinst is het model Campo.
Reading time 1 minutes

Sinds het ontstaan in 2005, zijn ze bij Veja altijd op zoek geweest naar nieuwe duurzame en meer ecologische grondstoffen voor hun schoenen. Het kostte vijf jaar research & development om een ecologisch vervangingsmiddel voor leer te vinden. Uiteindelijk werd er een revolutionaire stof ontwikkeld door een Italiaans bedrijf. Dit bio-sourced materiaal is gemaakt van een waxed canvas met 50% maisafval uit de voedingsindustrie.

Dit heeft geleid tot een perfect alternatief voor leer. De stof, voor 63% biologisch afbreekbaar, lijkt exact op leer. In vergelijking met andere modellen heeft de Campo een grotere zool en een strakker ontwerp. Er zijn zowel mannen- als vrouwenmodellen in meerdere kleuren. Mocht je dus nog een verantwoord alternatief zoeken voor de lente- en zomermaanden én fashionable voor de dag willen komen: look no further.

Meer informatie: www.veja-store.com

Tags

hommes
collectie
schoenen
duurzaam
veja
ecologisch

Lees ook

Aanbevolen voor jou