Fashion

Fashion, Film en Fantasy door Cecil Beaton

Audrey Hepburn, Marilyn Monroe, Jacky Kennedy: het zijn maar enkele beroemdheden die een van de belangrijkste fotografen van de twintigste eeuw voor zijn lens had...
Reading time 1 minutes

Cecil Beaton (1904-1980) heeft een dikke stempel weten te drukken op hedendaagse mode- en portretfotografie. Want grote fotografen als Mario Testino en David Bailey zeggen beïnvloed te zijn door hem. De Engelsman werkte vijftig jaar onafgebroken als fotograaf, waarvan zijn iconische werk nu te bewonderen is in een tentoonstelling in het Londense Fashion and Textile Museum.

Beaton wist de meest opvallende namen uit de mode-, film- en kunstwereld te portretteren, maar deze expositie zoemt in op de roerige jaren dertig van de vorige eeuw. Salvador Dali, Elsa Schiaparelli, Marlene Dietrich: je ziet ze voorbij komen. Maar ook een zeldzame kleurenfoto uit 1935 van model Mary Taylor en een selectie foto's gemaakt op Beaton's beruchte huisfeesten gehouden in zijn glamoureuze huis in Ashcombe. 

'Cecil Beaton: Thirty from the 30s | Fashion, Film and Fantasy' is tot en met 20 januari 2019 bezien in het Fashion & Textile Museum in London. 

 

Tekst: Tanne Gielen

www.ftmlondon.org

Tags

mode
kunst
fotografie
expositie
fotograaf

Lees ook

Aanbevolen voor jou