Fashion

Duurzaamheid in de spotlight: 5x sustainable modemerken

In het kader van bewust omgaan met mode, lichten we iedere week een aantal duurzame favorieten uit.
Reading time 2 minutes
1/OFF

We knipperden twee keer met onze ogen en opeens was 'ie er: 1/OFF. Dit modelabel, gevestigd in Amsterdam, houdt zich volledig bezig met het upcyclen van luxe, preloved items. Een razend succes! Ieder item bestaat uit verschillende vintage designerstukken die met elkaar versmelten tot nieuwe one-of-a-kind items, handgemaakt in Parijs.

www.1offparis.com

House of Sunny

Het Londense fashionlabel House of Sunny is expert op het gebied van quirky en vegan mode fashion. Ze lanceren ieder jaar 'slechts' twee kwalitatieve collecties gemaakt van duurzame materialen en productieprocessen die ver wegblijven van fast fashion. Ethische mode is het streven.

www.houseofsunny.co

Baum und Pferdgarten

Recent kondigde het Deense modehuis Baum und Pferdgarten aan dat zij een nieuwe, nog duurzamere weg inslaan. Het doel is nu volledig duurzaam te zijn per 2024. Een mooi streven waarbij ze alleen maar organisch en gerecycled materiaal willen gebruiken. 

www.baumundpferdgarten.com

Reformation

'Being naked is the #1 most sustainable option.', claimt het modemerk Reformation, 'We're #2.'. 

Door te kiezen voor duurzame, plant based materialen zet het modelabel zich immers in voor een gezondere mode-industrie. Zo gebruiken ze stoffen gemaakt van eucalyptusbomen, die 80% minder water nodig hebben dan katoenbomen. Bovendien is de kleding van Reformation alles behalve basic en saai. Perfect voor de bedachtzame modeliefhebber!

 

 

www.thereformation.com

Vivienne Westwood

Een fashion queen met hart voor de natuur? Vivienne Westwood. Deze pionier in de groene modetak laat al decennia lang zien dat het anders kan in de high fashion-wereld. Zo heeft het modehuis al verschillende certificaten bemachtigd, zetten ze zich in voor duurzame materiaalkeuzes en productieprocessen en blijven ze innoveren. Go, Vivienne!  

www.viviennewestwood.com

Tags

mode
sustainable
duurzaam
2019

Lees ook

Aanbevolen voor jou