Fashion

Duurzaamheid in de spotlight: 3x sustainable modemerken

In het kader van bewust omgaan met mode, lichten we iedere week een aantal duurzame favorieten uit.
Reading time 2 minutes
1. STELLA MCCARTNEY

Mode-ontwerper Stella McCartney neemt haar verantwoordelijkheid in de mode-industrie. De toekomst van de mode moet duurzaam en mooi zijn, zonder een compromis te sluiten. Daarom werkt ze al jaren aan het ontwikkelen van nieuwe materialen en technologieën waarmee ze haar collecties duurzamer kan te maken. Uiteraard maakt ze geen gebruik van bont en worden haar items vervaardigd van organisch katoen, recycled nylon en pleather. You go, Stella.

www.stellamccartney.com

/
2. MAYU

Luxe artikelen moeten er niet alleen goed uitzien, maar net zo goed voelen en doen; dat is de filosofie van MAYU. Dit modelabel richt zich op het ontwikkelen van eco-vriendelijke tassen en 'leren' accessoires. We horen je denken: leer? Dat kan inderdaad als een verrassing komen, maar MAYU gebruikt Europees vissenleer! Met eeuwenoude Scandinavische technieken wordt het materiaal gedroogd en geverfd en omgetoverd tot beeldschone accessoires. Told you you'd be surprised.

www.worldofmayu.com

/
3. ECOALF

Het is vrij simpel: de mode-industrie is vervuilend. Daarom hoog tijd dat we het heft in eigen handen nemen. Dat dachten ze in ieder geval al bij ECOALF en sinds 2009 zetten ze zich in voor 100% circulaire mode. Alles wat je bij hen vindt is volledig gerecycled en afkomstig van bijvoorbeeld plastic dat vissers uit de zee halen naast hun vangst. "Over een paar jaar zit er meer plastic dan vis in de zee," vertelde de oprichter Jaier Goyeneche ons. "Iedere vis heeft nu al (micro)plastic in zijn systeem." Een beangstigende realiteit, dus waarom zou je al dit afval niet transformeren tot duurzame mode met een langere levensduur? En zo geschiedde.

www.ecoalf.com

/

Tags

sustainable
duurzaam
2019

Lees ook

Aanbevolen voor jou