Fashion

Achter de gesloten deuren van Dior

We nemen je mee achter de schermen bij Dior om getuige te zijn van de magische Dior Spring/Summer 2017 collectie.
Reading time 2 minutes

Een betoverend verhaal 

Stap in de droomwereld van Dior. De inspiratie? Monsieur Christian Dior himself. De oprichter van het huis had een fascinatie voor astrologie en tarotkaarten. Deze elementen zie je terug in de details van de collectie. Bijvoorbeeld bij de rokken met handgeborduurde sterrenbeelden. Maar natuurlijk zorgt Dior wel voor een persoonlijke touch, want ook het kenmerkende “J'adior” zit met delicaat draad verweven in het patroon.

Silhouettes

Het modehuis staat bekend om constructies. Dit is vooral te wijten aan het iconische silhouet van de "New Look"Maria Grazia Chiuri bracht een nieuwe, frisse wind en presenteert een alternatief. In plaats van shantung in de collectie uit 1947 kiest Chiuri voor pure tule om een ​​reeks bustier jurken te maken. Door te spelen met lagen en transparantie creëert ze prachtstukken. 

Moeder natuur

Dat de collectie een scherp oog voor detail heeft, dat mogen duidelijk zijn. En niet alleen de invloeden uit het heelal spelen een rol, ook moeder natuur staat centraal in de versiering. Maak een wandeling in de dromerige tuin van Dior met de geborduurde flora en fauna gegarneerd met kralen. Ook het feminisme komt terug in de collectie, daarvoor gebruikt het merk de harten details.

Fotografie: Sophie Carre

Tags

dior
spring-2017

Lees ook

Aanbevolen voor jou