Fashion

Dit is Lacoste’s nieuwe standaard

René Lacoste is de godfather van de polo. Al bijna een eeuw lang is het een onmisbaar stuk in elke garderobe en dat is knap. Nóg knapper is het om variaties op deze klassieker te maken. Maar Felipe Oliveira Baptista is het gelukt met de Paris Polo.
Reading time 2 minutes

Het is een mooi verhaal, dat van René Lacoste. Hij was een begenadigd tennisser en door zijn manier van trainen en bewegen een revolutionair op tennisgebied. Daarnaast was hij een uitvinder pur sang want hij vond zowel het tennisballenkanon uit, maakte groeven in de handgreep van zijn houten racket en voorzag deze later ook van een kleverige band voor meer grip en lanceerde in de jaren zestig het metalen tennisracket. Maar zijn meest succesvolle uitvinding is zijn (tennis)polo.

René in actie

René werd namelijk gek van de shirts met lange mouwen waarin de heren in zijn tijd speelden en zocht naar een alternatief. Dat werd een lichtgewicht, ademend, piquékatoenen T-shirt. Na zijn sportieve carrière besloot René in 1933 een sportmerk te creëren. Het logo werd een krokodil, zijn bijnaam was immers ‘Le Crocodile’ en bijna meteen werd zijn polo, het model L.12.12 (L van Lacoste, 1 voor de piqué, 2 voor het type mouw en 12 voor de eerste verschillende versies) populair buiten de tennisbaan. Vandaag de dag wordt er elke twee seconden een Lacoste-kledingstuk verkocht.

De Paris Polo: zowel sportief als chic

Het nieuwste paradepaardje is de Paris Polo. Het heeft alles wat een Lacoste-polo tot dat iconische kledingstuk maakt. Traditionele pasvorm, stoffen van hoge kwaliteit en herkenbaarheid. Maar deze nieuwe variant is nét wat anders, want zowel sportief als chic. Natuurlijk kun je de Paris Polo bij een sportieve(re) outfit dragen, maar hij kan ook perfect onder een net jasje. Het is dus een prima alternatief voor een overhemd. De pasvorm is ietwat getailleerder en valt precies goed op de heup.

Eén knoop is zichtbaar, de rest is verborgen

Groot verschil natuurlijk is de welbekende krokodil: niet in groen, maar ton-sur-ton, in dezelfde kleur als de polo. En dat staat gewoon heel cool. Ook erg chic is dat de knoopjes verborgen zitten onder een randje stof. Dat maakt het allemaal net wat stoerder. De Paris Polo is beschikbaar in 15 kleuren en gemaakt van kwalitatief hoogwaardig en licht materiaal. Perfect voor de lente en zomer. Dus als al dat winterse gedoe afgelopen is, wordt deze polo jouw nieuwe favoriete kledingstuk.

 

 

www.lacoste.com

Tags

lacoste
rene-lacoste

Lees ook

Aanbevolen voor jou