Fashion

De opvolger van Colette: Nous

Stel, je werkt bij een van de meest toonaangevende stores ter wereld en je werkgever besluit ermee te stoppen. Precies, dan neem je het heft in eigen hand.
Reading time 1 minutes

Eind 2017 sloot na twintig jaar Colette, een van de eerste en meest bekende conceptstore, haar deuren. De Parijse winkel had een bijzonder inkoopbeleid: van spotgoedkope hebbedingen tot luxe mode. Alles wat cool was, werd ingekocht. Van mode tot design en van tijdschriften tot gadgets. Vele merken stonden in de rij limited editions bij Colette te lanceren, want als iets in de store te vinden was, kon je rekenen op succes. 

Een aantal werknemers van Colette besloot na de sluiting hun expertise te bundelen en een nieuw concept te starten: Nous. Op steenworp afstand van het pand waar Colette was gevestigd, openden zij begin begin januari aan de Rue Carbon. Hoewel de eigenaren goed hebben opgelet tijdens hun vorige job heeft Nous een eigen look en feel gekregen. Luxe mode is losgelaten. Daarentegen kun je er wel terecht voor streetwear, boeken, horloges en gadgets. Denk aan merken als Daily Paper, Converse en Bang & Olufsen. Of Nous dezelfde cult-status als Colette gaat bereiken, is nog even afwachten. Dat kunnen we over twintig jaar evalueren. 

Tekst: Tanne Gielen

Beeld: Converse x J.W. Anderson

www.nous.paris

Tags

mode
parijs
winkel
concept-store
nous

Lees ook

Aanbevolen voor jou