Fashion

De Franse trots van L'OFFICIEL NL

L’OFFICIEL NL bestaat al meer dan tien jaar in Nederland, maar onze wortels liggen natuurlijk in La France. Dus vonden wij het tijd om de meest iconische Franse merken in de schijnwerpers te zetten.
Reading time 1 minutes
illustratie uit ‘L'OFFICIEL de la couture et de la Mode de Paris’, juni 1934

De wortels van L’OFFICIEL liggen zoals je weet in La Douce France. ‘L’Officiel de La Couture et de la Mode de Paris’ werd al in 1921 opgericht in de Franse hoofdstad en is inmiddels uitgegroeid tot een internationaal omnichannel-platform met magazines in meer dan dertig landen. In die bijna-eeuw zijn heel wat mooie covers gemaakt. Zoals deze, de voorplaat van de juni-uitgave van L’Officiel in 1934.

Het is een afbeelding die zowel modieuze schets als kunstwerk is: de esthetische benade- ring doet denken aan het werk van Henri de Toulouse-Lautrec of A.M. Cassandre. De jurk die we zien is van haute-couture-ontwerper Jacques Heim. Hij werd vooral bekend als designer van het tweedelige kledingstuk Atom, dat wordt beschouwd als een voorloper van de bikini. De aankomende periode brengen wij een ode aan Frankrijk. Het is een lofzang aan historische merken die in de loop der tijden de Franse historie en cultuur hebben gevormd en in ons magazine zijn verschenen. We lichten een aantal iconische merken en verhalen uit en zetten ze in de spotlights.

Stay tuned!

 

Tags

frankrijk
2019

Lees ook

Aanbevolen voor jou