Fashion

De Calvin Klein x Andy Warhol capsule collectie

Twee iconische Amerikaanse namen, Calvin Klein en Andy Warhol, worden met elkaar verenigd. Met dank aan Raf Simons.
Reading time 2 minutes

Bij Andy Warhol gingen mode en kunst altijd hand in hand; van zijn platinablonde moptop tot zijn kenmerkende ronde specs en zijn keurige pakken, Warhol was de influencer van het punk ball in Max's Kansas City en een 70's modeicoon. 

Nu, 31 jaar na het overlijden van de excentrieke kunstenaar, toont label Calvin Klein de swish-flair van Warhol en vertaalt deze naar het hedendaagse modebeeld. Het Amerikaanse modehuis heeft namelijk een vierjarig contract getekend met de Andy Warhol Foundation for the Visual Arts, waardoor het tot 2020 kleding kan maken met werk van de overleden kunstenaar.

Het is overigens niet de eerste keer dat Calvin Klein zich bindt aan een bekende kunstenaar; eerder waren er al samenwerkingen met Sterling Ruby en de Robert Mapplethorpe Foundation.

 

 

In de huidige L/Z '18 collectie van Calvin Klein is ondermeer het door Warhol in 1971 geschilderde portret van Dennis Hopper te zien, uit de serie 'Death and Disaster'. Ook zijn Warhol's prints van elektrische stoelen, auto-ongelukken en Tunafish Disaster verwerkt in de collectie. 

Bekijk hieronder meer online exclusieve foto's:

/

Fotografie Connor Franta
Styling  Julian Antetomaso

Make-up Tiffany Leigh Patton (Bernstein & Andriulli)
Haar Tim Aylward (Atelier Management) met Oribe haarverzorging
Modellen Jabali Sandford (New York Models) en Julia Covert (Ford)
Digitale technicus Sebastiano Foresi
Foto-assistent Donielle Gitlin
Locatie GO Studios
Catering Better Being

Tags

calvin-klein
capsule

Lees ook

Aanbevolen voor jou