Fashion

De 7 beste shows van Copenhagen Fashion Week

New York, Milaan en Parijs zijn niet de enige toonaangevende modesteden. Neem nou Kopenhagen; deze stad is niet alleen leuk om te bezoeken, het is ook helemaal hip & happening op fashion gebied! 
Reading time 3 minutes

 

Hieronder hebben we de mooiste shows van Copenhagen Fashion Week voor je geselecteerd en zie je welke trends onze noorderburen voor zomer 2019 voorspellen. 

BLANCHE

/

Het minimalistische signatuur van dit merk is typisch Scandinavisch en het is goed om te weten dat BLANCHE focust op duurzaamheid. De casting van de show was minstens zo interessant: we zagen een zwanger model, een model met een hijab en het Deense topmodel Nadja Bender. See it for yourself:

 

www.blanchecph.com

CECILIE BAHNSEN

/

Ieder stukje stof in de nieuwe collectie van Cecilie Bahnsen is handgemaakt door middel van traditionele technieken. Met een plek in de finale van de LVMH-prijs (2017) wordt Cecilie ook wel Simone Rocha van Copenhagen genoemd. Kenmerkend voor haar stijl zijn de pofmouwen en puffy rokken.  

 

www.ceciliebahnsen.com

HELIOT EMIL

/

De creaties van Heliot Emil zijn alles behalve tuttig en zacht. Hoewel het label pas vorig jaar is opgericht door de Deense broers Julius en Victor Juul wordt het al in 20 landen verkocht. Oh, en Kendrick Lamar, A$AP Rocky, Future en Offset zijn al fan.

 

www.heliotemil.com

RÉSUMÉ

/

Het lijkt alsof de 90's film 'Clueless' het uitgangspunt was voor de collectie van Résumé. Het label bestaat pas één jaar maar gooide hoge ogen tijdens Copenhagen Fashion Week.  

www.resumecph.dk

MUF10

/

De in Iran geboren Deense ontwerper Reza Etamadi van MUF10 presenteerde een geëngageerde collectie, als protest tegen het controversiële boerkaverbod tijdens Fashion Week. We zagen politie-elementen terug, en ook logo shirts, oversized sweatshirts en trainingspakken.

 

www.muf10.com

J.LINDEBERG

/

Een van de meest gewilde tickets in Copenhagen was voor de show van J.Lindeberg. Sinds dit label de ontwerper Jens Werner heeft aangenomen als creative director - die eerder al met Raf Simons, Y-3 en Owens heeft gewerkt - gaat het als een speer. De L/Z 2019 collectie is geïnspireerd door de sport-cultuur, met skate- en ski-elementen.

 

www.jlindeberg.com

SAKS POTTS

/

De afsluitende show van Copenhagen Fashion Week was die van Saks Potts, het womenswear label dat al wordt gedragen door sterren zoals Rihanna, Gigi Hadid, Lady Gaga en Beyoncé. Inspiratie? De inspitratie voor deze zomercollectie? de Olympische Winterspelen!

 

www.sakspotts.com

Tags

fashion-week
copenhagen

Lees ook

Aanbevolen voor jou