Fashion

Cabin Crew - Mode in de lucht

Wat hebben Yves Saint Laurent, Cristóbal Balenciaga en Mart Visser gemeen? Ja ze zijn alle drie modeontwerper, dat klopt. Maar wist je dat ze zich alle drie gewaagd hebben aan het ontwerpen van luchtvaartkleding?
Reading time 1 minutes

Het stewardessenpakje, voor menig jong meisje zeer aantrekkelijk. Want zeg nou zelf, waarom zou je anders in godsnaam serveerster in de lucht willen worden. Ja het reizen klinkt aanlokkelijk, maar uiteindelijk ben je natuurlijk gewoon aan het werk op een paar vierkante meter. Nee, de kleding, dat is het waardoor het vak een bepaalde aantrekkingskracht met zich meebrengt. En wij snappen inmiddels wel waarom, na het zien van de expositie Cabin Crew in De Kunsthal

Het museum presenteert een bijzondere collectie uniformen. Allen afkomstig van de Nederlandse purser Cliff Muskiet die - vanaf 1993 tot nu - meer dan 1400 uniformen van zo'n 500 verschillende luchtvaartmaatschappijen heeft verzameld. Een immense collectie waarvan de mooiste exemplaren te bewonderen zijn. Het leuke is dat de outfits een goede tijdsaanduiding zijn van het heersende modebeeld. Van uiterst functioneel tot modieus en sjiek. Sommige luchtvaartmaatschappijen schakelen zelfs beroemde ontwerpers in waardoor je ineens een stewardess in Christian Lacroix of Vivienne Westwood kon tegenkomen. 

 

Cabin Crew is tot en met 4 februari te bekijken in De Kunsthal in Rotterdam.

Tekst: Tanne Gielen

www.kunsthal.nl

Tags

mode
rotterdam
tentoonstelling
luchtvaart
kunsthal

Lees ook

Aanbevolen voor jou