Fashion

Burberry cares met nieuw, milieuvriendelijker perspectief!

Burberry neemt een belangrijk besluit! 'We voelen dat we aan de rand van een nieuw tijdperk van duurzame mode staan, en WE'RE READY!'!
Reading time 1 minutes

We zijn al enige tijd bekend met mode-items zoals jeans en sneakers gemaakt van hergebruikte materialen zoals gerecycled plastic uit de oceaan. Ook steeds meer high fashion brands zien het belang van duurzaamheid in en worden zich bewust van de belangrijke rol die zij kunnen spelen in dit proces. Soms is het nodig om radicale beslissingen te nemen om veranderingen teweeg te brengen. Óók Burberry is nu overstag en onderneemt actie om het milieu voortaan zo min mogelijk te belasten.

1552574328825849 burberry spring summer 2019 show finale 0061552574328817253 burberry spring summer 2019 show finale 002

In september vorig jaar zei het merk al te zullen stoppen met het gebruik van echt bont in de collecties. En nu wordt er gemeld dat er in de winkels geen plastic tassen meer worden uitgedeeld en dat al het overige verpakkingsmateriaal wordt vervangen door herbruikbare en gerecyclede producten. Daarnaast zal het label zoeken naar een milieuvriendelijkere manier om kledinghangers te gebruiken en zal het stoppen met het vernietigen van overgeproduceerde items. Het streven is om voor 2025 al deze plannen tot voltooiing te brengen en op deze wijze andere merken te inspireren om hetzelfde te doen.

Tags

burberry
duurzaam

Lees ook

Aanbevolen voor jou