Fashion

Because ‘Amsterdam’ is wherever you want it to be

Scotch & Soda brengt met haar nieuwe H/W 2017 campagne een ode aan de spirit en creativiteit dat het merk typeert. De hoofdrol is weggelegd voor Amsterdam. Bekijk de indrukwekkende campagnevideo die gisterenavond werd gepresenteerd op het Vuurtoreneiland en wij waren erbij!
Reading time 2 minutes

De internationale campagne van Scotch & Soda werd maandagavond 4 september gepresenteerd op Vuurtoreneiland; een bijzondere locatie waar we voet aan wal zetten na een uur durende boottocht. Hoewel vlakbij Amsterdam waan je je er aan de andere kant van de wereld, weg van de stad en omgeven door water en kalm grazende schapen. Naast het huis van het enige gezin dat het eiland bewoont is er verder niets... behalve dan dat ene glazen gebouw; het inmiddels bekende restaurant.

De totstandkoming van de campagne had nogal wat voeten in de aarde. Of beter gezegd: voeten in de modder: Maar liefst eenenveertig uur reizen per vliegtuig en boot was nodig om Amsterdam te bereiken. Nee, niet 'ons' Amsterdam maar een eiland in de Noordelijke Ijszee dat toevallig ook Amsterdam heet en waar meer ijsberen en walrussen leven dan mensen. “Dit is nou onze Amsterdam-spirit” zegt creative director Marlou van Engelen. “Wij willen onze vrije manier van 'stads' denken laten zien en eren” gaat Marlou verder. “er blijken over de hele wereld twaalf plekken te zijn die Amsterdam heten. An entire ‘Atlas of Amsterdams’. Van Indonesië tot Zuid-Afrika - toch bleek het eiland Amsterdam in de Noordelijke ijszee de ideale mainstage van de H/W 2017 campagne: dichtbij de Noordpool met prachtige gelaagde ijzige landschappen die je nooit met Amsterdam zou associëren. Maar dat is het hem juist: “Amsterdam is wherever you want it to be”.

De video die Scotch & Soda voor de campagne maakte toont de identiteit van het merk: Amsterdam, cultuur, outlandish, internationaal, kleur en creativiteit. Deze lijn werd gisterenavond doorgezet in de presentatie van de video, op Vuurtoreneiland. Weg van Amsterdam en toch Amsterdams. Oftewel, het totaalconcept klopt tot in de puntjes . Good job!

From Amsterdam to Amsterdam
/

www.scotchandsoda.nl

Lees ook

Aanbevolen voor jou