Fashion

Andreas Kronthaler - ontwerper/man van Vivienne Westwood - loves Amsterdam

Andreas Kronthaler (51) was gisteren in Amsterdam ter ere van de opening van de Vivienne Westwood boetiek in de PC Hooftstraat. Aanleiding voor ons om de ontwerper - én (25-jaar jongere) echtgenoot - van Vivienne Westwood te vragen naar zijn relatie met Amsterdam
Reading time 2 minutes

Ben je regelmatig in Amsterdam?

Vroeger wel maar ik ben al 5 jaar niet geweest. Ik weet eigenlijk niet waarom, want ik kom hier graag. Ik kan me mijn eerste keer in Amsterdam nog heel goed herinneren; ik moet een jaar of 6 zijn geweest. Mijn vader had een weekend-trip met vrienden en ik mocht mee. Achteraf was het een hele belangrijke reis voor mij, eentje die mijn leven voorgoed zou veranderen. Het waren de vroege jaren '70 en je moet je voorstellen dat ik een jongen van het Tiroler platteland was, die nog weinig van de wereld had gezien. Mijn vader nam me mee naar het Rijksmuseum. Opeens stond ik voor de Nachtwacht...it blew me away. Zo overweldigend! Dat moment heeft echt mijn ogen geopend. Nadien ben ik nog heel vaak in Amsterdam geweest - ik vind het een fantastische stad.

Zou je er kunnen wonen?

Jazeker, Amsterdam heeft een aangenaam ritme, vooral als je het met Londen vergelijkt; vanmorgen was ik nog in Londen. Ik zat al om 5 uur 's ochtends in de taxi, op weg naar het vlieveld. Zelfs op dat tijdstip heerst er al gekte en drukte...mayhem! Amsterdam voelt heel anders, rustiger. (Lachend) behalve dan als je de straat wil oversteken; dat is een zaak van leven of dood met al die fietsers! Maar de kwaliteit van leven is hier heel hoog en de huizen zijn prachtig, zó elegant met die hoge ramen en uitzicht over de grachten. Nergens in Europa vind je mooiere huizen dan hier!

Denk je dat het merk Vivienne Westwood  zal aanslaan in Nederland?

Nederlanders zijn heel open minded, daar staan ze internationaal om bekend. Ik denk dat die instelling past bij ons merk dus ik geloof dat er een goede match is. We hadden al klanten in Nederland, maar het is fantastisch dat we nu ook onze eigen winkel hebben in Amsterdam. Wanneer onze kleding en accessoires allemaal bij elkaar hangen komt het merk pas echt tot leven.

Vivienne Westwood boetiek, PC Hooftstraat 116, Amsterdam.

/

Tags

amsterdam
interview
vivienne-westwood
andreas-kronthaler

Lees ook

Aanbevolen voor jou