Fashion

Adidas Originals gaat in zee met Nederlandse designtalent Daniëlle Cathari

Tijdens New York Fashion Week presenteerde Danielle Cathari haar eerste echte samenwerking met Adidas Originals. Kendall Jenner heeft al haar favoriete item uitgekozen!
Reading time 5 minutes

Een week voor NYFW hield Adidas Originals een streetcasting om modellen te scouten voor de collectie die is geboren uit de samenwerking met de opkomende Amsterdamse ontwerpster Daniëlle Cathari. De geselecteerde jonge modellen (vrijwel allemaal zonder agency) presenteerden vorige week donderdag op een New Yorkse playground de door Cathari gedeconstrueerde trainingspakken van Adidas. Brand ambassador Kendall Jenner en vriendin Hailey Baldwin waren aanwezig als gasten en maakten enthousiast foto's van het evenement. 

Dit was precies wat Cathari voor ogen had: jonge, 'normale' modellen die haar collab-creaties met Adidas Originals presenteerden. Het 23-jarige ontwerptalent kwam op de radar van het sportmerk  na haar VFILES-show van vorig jaar, waar ze de klassieke driestreep voor het eerst opnieuw uitvond. Voor haar nieuwste  collectie gebruikt Cathari meer kleur en verwerkt ze de iconische tracksuits zelfs in bh-tops, gewassen denim en cargo-broeken. Met Kendall Jenner als fan zouden haar creaties zomaar kunnen uitgroeien tot nieuwste it-girl outfits.

Tijdens de presentatie spraken we met Cathari en de senior designer van Adidas Originals, Raffaella Barbey, over de samenwerking.

Wat heb je geleerd van de samenwerking met Adidas? Wat was het beste advies dat je van hen kreeg?

DC: Op school gaat het er zo anders aan toe dan in de echte wereld en de modeindustrie. Dit hele proces was geweldig, het is allemaal heel snel gegaan, echt een rollercoaster ervaring. Het belangrijkste dat ik van deze ervaring heb geleerd is dan ook de snelheid waarmee dingen gaan in dit wereldje.  

RB: Vanaf het begin wilden we Daniëlle aanmoedigen om te doen waar ze het beste in is, om door te gaan met waar ze mee bezig was en er helemaal voor te gaan. Wij zien graag jonge ontwerpers die passie uitstralen voor hun vak en liefde voor ons merk tonen. Wees creatief, gebruik de identiteit van ons merk en hergebruik het op een manier die nieuw is en die de moderne consument aanspreekt.  

Waarom koos je voor een streetcasting om modellen te scouten?

DC: De gedachte hierachter is dat deze collectie voor iedereen is, voor elke soort meisje en vrouw. Daarom wilden we echte meiden als modellen. Meiden die authentiek zijn, en dat is gelukt.  

RB: Wij waren op zoek naar diversiteitl; verschillende maten, verschillende vormen, verschillende lengtes. Zoals Danielle zei, deze collectie is voor iedereen. Door de manier waarop je het draagt uit je jouw individualiteit.

Wat is het favoriete item van Kendall uit deze collectie?

DC: De cargo-broek. Ze zei: "Dit geeft je super lange benen. Het is eindeloos!". Zelf droeg ze het trainingspak in zwart en off white, maar ze vond het oranje trainingspak ook cool.

Je bent nog jong en hebt al best veel voor elkaar gekregen. Hoe verdeel je je tijd tussen school en je modecarriere?

DC: Voorlopig heb ik mijn afstuderen uitgesteld omdat ik me wil concentreren op dit project. Ik bedoel, deze gelegenheid, wat ik nu doe, dit is het.

 

Wat is je volgende zet nadat je bent afgestudeerd? Ben je van plan om naar New York te verhuizen?

DC: Ik zou graag naar New York verhuizen! Misschien niet dit jaar, maar uiteindelijk gaat het er wel van komen denk ik. En ik werk aan mijn eigen collectie en mijn eigen merk.

Zal jouw eigen collectie in dezelfde stijl zijn of ga je nieuwe dingen proberen?

DC: Mijn signatuur is eigenlijk het opnieuw uitvinden van klassiekers, het decontrueren. Maar ik werk ook veel met onverwachte contrasten, zowel qua kleur en silhouetten als stoffen en details. 

 

Merk je verschillen in de manier waarop mode wordt beleefd in New York en Amsterdam?

DC: Amsterdam is klein en gezellig, ik houd van Amsterdam. Maar als je in Amsterdam een streetcasting zou organiseren dan zouden er misschien vijf mensen opdagen (Lacht). In Nederland zijn we gewoon heel down to earth. Tegelijkertijd houd ik van de super zelfverzekerde New Yorkse meisjes, dat vind ik ook te gek.

De Adidas Originals X Daniëlle Cathari collectie is sinds 10 februari verkrijgbaar. Elke Fashion Week stad (New York, Londen, Parijs en Shanghai) krijgt een exclusieve trainingspakkleur uit de collectie. Een tweede release is gepland in april.

 

 

 

Tags

amsterdam
adidas-originals
new-york
adidas
nyfw
fashionweek

Lees ook

Aanbevolen voor jou