Fashion

Viktor&Rolf voor Zalando: de eerste beelden

A match made in heaven: iconisch modeduo Viktor&Rolf voor Zalando. De collectie RE:CYLE is gemaakt van gerecycled materiaal én betaalbaar, do we need to say more?
Reading time 3 minutes

Duurzaamheid en haute couture ontmoeten elkaar in de 17-delige RE:CYCLE collectie van Viktor&Rolf voor Zalando. De collectie heet niet voor niets RE:CYCLE; overgebleven items van vorige seizoenen vormen het uitgangspunt van deze even draagbare als vooruitstrevende collectie, ontworpen door 's Neerlands bekendste modeduo voor Zalando. Wat opvalt is dat de uiteenlopende creaties een liefde voor materialen, patronen en decoratieve details zoals strikken tonen. Creatief, innovatief en vooral ook heel erg leuk! We love it!

/

Lees hieronder het interview met de muze van de collectie: model Hanne Gaby Odiele.

Hoe was de Viktor&Rolf voor Zalando shoot?
De shoot was in Amsterdam en erg leuk om te doen! Ik houd van deze collectie en de manier waarop de items zijn gestyled. Vooral de combinatie van oversized jeans met statement items. Heel uniek!

Wat is je favoriete item?
Dat is moeilijk om te zeggen… Ik houd van de simpele t-shirts en de truien met strikken, maar de jurken zijn ook heel leuk en zitten mooi in elkaar. De patchwork is ook heel cool, heel flatterend.

Je hebt vaker Viktor&Rolf couture gedragen, hoe voel je je als je creaties van hen draagt?
Als je iets van Viktor&Rolf draagt lijkt het alsof je zelf een kunstwerk bent, het is heel avant-garde. De eerste keer dat ik van Viktor&Rolf hoorde was naar aanleiding van die show waarin het leek alsof de modellen op een kussen lagen terwijl ze de over de catwalk liepen. Ik vond dat heel inspirerend en verassend en dat is precies de reden waarom ik zo dol ben op mode. De shows van Viktor&Rolf zijn gewoon geweldig.

/

Hoe belangrijk is conscious fashion voor jou?
Het hele idee om overstock kleding te recyclen is briljant, zeker in deze tijd van fast fashion; iedereen wil elk seizoen iets anders en iets nieuws. Conscious fashion is goed voor het milieu - eigenlijk is het voor heel dingen goed. Maar het is vooral ook heel creatief.

Hoe streef jij duurzaamheid na in je dagelijkse leven?
Als model reis ik veel. Ik ben mij ervan bewust dat deze levenswijze een grote voetprint op het milieu achterlaat. Als tegenhanger probeer ik zoveel mogelijk bewuste keuzes in mijn dageljkse routine toe te passen: minder plastic gebruiken, korter douchen en altijd alle elektronica uitschakelen wanneer ik ze niet gebruik.

Wat is jouw geheime styling tip?
Ik kan je er maar één geven: ‘make your own rules.’

Viktor&Rolf voor Zalando RE:CYCLE 2018

Shop

V_R_Zalando_RECYCLE_Zalando_19.jpg
V_R_Zalando_RECYCLE_Zalando_12.jpg
V_R_Zalando_RECYCLE_Zalando_11.jpg
V_R_Zalando_RECYCLE_Zalando_6.jpg
V_R_Zalando_RECYCLE_Zalando_5.jpg
V_R_Zalando_RECYCLE_Zalando_1.jpg
V_R_Zalando_RECYCLE_Zalando_16.jpg
V_R_Zalando_RECYCLE_Zalando_15.jpg
V_R_Zalando_RECYCLE_Zalando_17.jpg
V_R_Zalando_RECYCLE_Zalando_14.jpg
V_R_Zalando_RECYCLE_Zalando_23.jpg
V_R_Zalando_RECYCLE_Zalando_18.jpg
V_R_Zalando_RECYCLE_Zalando_4.jpg

De collectie is vanaf 1 februari 2018 exclusief verkrijgbaar bij Zalando.

Tags

collectie
conscious
viktor-and-rolf
zalando
re:cycle

Lees ook

Aanbevolen voor jou