Fashion

Mode-Expo: de Haagse Couturier Frans Hoogendoorn

Hij is misschien niet zo bekend als Jan Taminiau of wijlen Frans Molenaar, maar couturier Frans Hoogendoorn mag zeker niet in het rijtje met invloedrijke Nederlandse modeontwerpers ontbreken.
Reading time 1 minutes

Terwijl Mart Visser dit jaar 25 jaar in het vak zit, mag Hoogendoorn inmiddels zijn veertigste jubileum vieren. Sinds de jaren zeventig werkt hij vanuit hofstad Den Haag. Zijn tijdloze creaties, die altijd een vleugje Parijs van vervlogen tijden in zich hebben, worden door verschillende leden van het Koninklijk Huis gedragen. “Ik vind het enig om de droom van mijn clientèle waar te maken, om ervoor te zorgen dat ze er elegant en smaakvol uitzien”, aldus Hoogendoorn.

Tijd voor een eerbetoon aan de mediaschuwe ontwerper, vond het Haagse Gemeentemuseum. Zijn werk kenmerkt zich door helder kleurgebruik en strakke belijning, vaak voorzien van opvallende strikken. De tentoonstelling eert het werk door tekeningen, film en natuurlijk de mooiste ontwerpen uit zijn vele collecties samen te brengen. Een indrukwekkend overzicht.

Frans Hoogendoorn, een Haagse couturier is van 4 november 2017 t/m 18 februari 2018 te zien.

Tekst: Tanne Gielen

www.gemeentemuseum.nl

Tags

mode
expositie
museum
denhaag
franshoogendoorn

Lees ook

Aanbevolen voor jou