Fashion

6 regels vóór je gaat shoppen

De gouden tips voor bewust winkelen!

Reading time 2 minutes


Doelloos tassen vol kleding mee naar huis slepen past niet meer bij 2018. Naast het feit dat dit belastend is voor het milieu, is het bovendien niet goed voor je portemonnee én voor je lege (lees: opgeruimde) geest. De belangrijkste tips op een rijtje: 

Regel 1: Kosten en gebruik

Maak voor jezelf een rekensommetje om de balans op te maken tussen de kosten die je maakt en het aantal keren dat je verwacht dat je het item zal dragen. Dit moet namelijk wel in verhouding zijn. €500 voor de perfecte jurk (die je wellicht wel 30 keer gaat dragen) is soms een betere investering dan 5 jurkjes van €100 waarvan je niet zeker weet of je ze vaak aan zult doen. Ga voor tijdloos, niet voor trends.

Regel 2: Bespaar op trendgevoelige accessoires

De broek waar iedereen het over heeft of de tas waar je elke blogger mee ziet… die wil je hebben! Maar hou je in. Vaak zijn trendgevoelige items snel weer 'oud nieuws'. Wil je de trend niet missen? Kies dan voor een goedkopere optie. 

Regel 3: Koop niets op de groei

Je kunt nog zo verliefd zijn op een item… Maar niet alles past bij je lichaamstype. Koop alleen wat je mooi staat en vermijd  te grote of (nog erger) te kleine kleding. Als het niet helemaal goed past zul je het waarschijnlijk toch niet vaak dragen en is het zonde van je geld.

Regel 4: Koop items die passen bij de rest van je garderobe

Denk in de winkel al na over hoe je het item gaat dragen. Is het een uitgesproken top? Bedenk dan of je wel een broek hebt die erbij past. Ga uit van de heilige 3: er moeten minstens drie mogelijke kledingcombinaties met je nieuwe item zijn. Is dit niet zo? Dan kun je beter iets anders uitkiezen. 

Regel 5: Blijf weg van (potentieel) ongemakkelijke items

Het maakt niet uit hoe mooi, elegant of sexy een jurk is… Uiteindelijk houdt niemand van een #freethenipple schandaal, zeker niet op de dansvloer. Houd alles binnenboord en maak het jezelf niet te ingewikkeld. Verder: koop comfortabele hakken, geen hakken waarmee je het nog geen kwartier mee volhoudt. 

Regel 6: Kwaliteit boven kwantiteit

Meer is niet altijd beter. Richt je niet op het ‘vullen van je kast’ maar op het verzamelen van unieke stukken die langer meegaan.

Tags

Lees ook

Aanbevolen voor jou