Fashion

5x de must-have modeboeken van 2017

De vijf mooiste modeboeken voor op je koffietafel!
Reading time 1 minutes
Viktor & Rolf: Fashion Artists - Thierry –Maxime Loriot

Met een aantal van de meest bijzondere ontwerpen uit de vijfentwintigjarige carrière van het duo, een interview met de ontwerpers en een essay van Luca Marchetti.

Uitgegeven door National Gallery of Victoria 

The Vulgar: Fashion Redefined – Judith Clark

Het boek bij de recente tentoonstelling in The Barbican Gallery in Londen, waarin het idee van het vulgaire (en de goede smaak) in de mode werd onderzocht vanaf de Renaissance tot nu. Bevat interviews met o.a. Manolo Blahnik, Walter van Beirendonck en Christian Lacroix .

Uitgegeven door Koenig books

Models Matter – Christopher Niquet

De Franse stylist Niquet is geobsedeerd door iconische modellen en door middel van het verzamelen van de handtekeningen van onder anderen Peggy Moffitt tot Naomi Campbell onderzoekt hij de geschiedenis van het vrouwelijk schoonheidsideaal dat zij belichamen.

Uitgegeven door Damiani 

Costume & Fashion – Bianca du Mortier

Dit rijk geïllustreerd boek presenteert tachtig stukken uit de kostuumverzameling van het Rijksmuseum van 18e-eeuwse baljurken tot 20e-eeuwse haute couture van Dior en Saint Laurent.

Uitgegeven door het Rijksmuseum

Bling Bling Baby – Nadine Barth

Een feest van glitter, pailletten, goud en al wat er meer blinkt met werken van o.a. Miles Aldridge, Pierre et Gilles en Ruud van Empel.

Uitgegeven door Hatje Cantz 

Bestel hieronder je favoriet uit de top 5! 

Shop

41vrhs2+TCL._SX258_BO1,204,203,200_.jpgviktor-rolf-fashion-artists-1.gif.jpegSchermafbeelding 2017-02-01 om 16.11.11.pngSchermafbeelding 2017-02-01 om 16.02.40.pngSchermafbeelding 2017-02-01 om 16.08.34.png

Tags

rijksmuseum
viktor-and-rolf
modeboeken
christopher-niquet
bianca-du-mortier
nadine-barth

Lees ook

Aanbevolen voor jou