Fashion

5 mode-illustratoren die je moet volgen op Instagram

Deze illustratoren hebben duizenden volgers en geven een frisse kijk op de nieuwste modecollecties!
Reading time 3 minutes

@buttonfruit

Gill Button, bekend om haar portretten in inkt, heeft meer dan 70.000 volgers. Hoewel ze is opgeleid met computerprogramma's zoals Photoshop maakte ze in 2014 een radicale beslissing: voortaan wilde ze zich alleen nog maar toeleggen op handgemaakte tekeningen: "Ik vond werken met Photoshop eentonig, ik voelde me net een computer." Datzelfde jaar startte Button een blog, Sketchy Men, waarvoor ze iedere dag een tekening maakte. Niet lang daarna lanceerde ze bovendien het instagramaccount @buttonfruit. "In het begin had ik maar één volger, maar hij moedigde me aan om door te gaan. Daarna volgde het succes" , herinnert ze zich. 

Inmiddels is Button een bekende naam in modeland. Haar grote doorbraak beleefde ze vorig jaar toen ze voor Dries van Noten in vier dagen tijd 1.200 uitnodigingen (!) voor zijn show maakte. Handgemaakt. Een knappe prestatie waarmee ze zich ook bij Gucci in de kijker heeft gewerkt. 

 

@bijoukarman

Deze jonge illustrator uit Los Angeles maakt faam op Instagram dankzij haar tekeningen van de nieuweste collecties van toonaangevende modehuizen zoals Gucci, Marni en Simone Rocha. "Instagram is een geweldig hulpmiddel voor jonge mensen zoals ik. Het is een manier om een groot publiek te winnen en de merken te bereiken," zegt ze. Haar inspiratiebronnen? "Fashion, vintage plaatjes, nostalgie, de jaren '60, sterke vrouwen, felle prints en planten."

@thecartorialist

De Californische illustrator Carly Kuhn dankt haar bekendheid aan Sarah Jessica Parker, die haar werk regelmatig postte op haar instagram. Dit is ook de grote modehuizen niet ontgaan en sindsdien geldt Kuhn als een van de creatieve lievelingen van toonaangevende ontwerpers. Na een samenwerking met Prada mag ze ook Jeremmy Scott en Rachel Zoe haar bewonderaars noemen. 

@Blairz

Vorig jaar publiceerden wij al een interview met Blair Breitenstein in L'OFFICIEL NL. Niet zonder reden want grote namen zoals Prada, Saks Fifth Avenue, Christian Louboutin en Oscar de la Renta hebben allemaal het talent van deze illustrator ontdekt. Haar stijl is geinspireerd op de jaren '60 en '70, Brigitte Bardot en Jackie Kennedy. De Olsen twins en Leandra Medine van Man Repeller zijn fan van deze 24-jarige kunstenares en inmiddels verdeelt ze haar tijd tussen Seattle en New York.  

@kellymariebeeman

Ruim 84.000 bewonderaars volgen Kelly Marie Beeman's Instagramaccount en dat is niet zonder reden; haar werk lijkt op een kruising van Warhol en Picasso, uitgevoerd als klassieke Chinese prints. "Mijn moeder leerde mij als kind om met waterverf te werken." Dankzij Instagram is Kelly Marie uitgegroeid tot een bekende kunstenaar en kwam ze in het vizier van ontwerper JW Anderson die haar uitnodigde om mee te werken aan zijn 2015 collectie.

Tags

thecartorialist
illustrator
fashion-illustratie
fashion
buttonfruit
kellymariebeeman
blairz
bijoukarman

Lees ook

Aanbevolen voor jou