Fashion

100 x Dries van Noten

by Tanne Gielen
27.11.2017
Al vanaf zijn eerste show is hij de oogappel van menig modeliefhebber. Dries van Noten, de Belgische designer die geheel zijn eigen koers vaart. Tot op de dag van vandaag.

Vanaf het prille begin - half jaren tachtig - werkt Dries van Noten vanuit Antwerpen gestaag aan zijn inmiddels omvangrijke oeuvre. Aanvankelijk als lid van de Antwerpse Zes - een collectief van Belgische ontwerpers als Ann Demeulemeester en Walter Vanbeirendonck die de modewereld wilde opschudden. Later als zeer gerespecteerd ontwerper met een volledig modehuis met een heren- en dameslijn, accessoires en eigen brand stores

Inmiddels heeft Van Noten de honderd gepasseerd qua shows. Aanleiding om twee prachtige boeken uit te brengen, waarin zijn werk uitgebreid aan de orde komt. Het eerste deel bespreekt het prille begin tot de vijftigste show in maart 2004. Het tweede deel focust op show 51 tot 100. Het is bijzonder te zien wat voor ontwikkeling het modelabel doormaakt, maar tegelijkertijd de duidelijk signatuur behouden blijft. Rijke stoffen, intense kleuren, mooie snits. Dries blijft Dries. Gelukkig maar. 

De uitgaves zijn in verschillende edities verkrijgbaar. Vanaf €69 via Lannoo Publishers

Tekst: Tanne Gielen

www.driesvannoten.com

Deel artikel

Tags

Lees ook

Aanbevolen voor jou