Fashion Week

Recap Amsterdam Fashion Week - de hoogtepunten!

Amsterdam Fashion Week zit er weer op! Laten we nog één keer nagenieten met de mooiste backstage en frontstage foto’s:
Reading time 2 minutes

Supermarkt LIDL

/

Een van de grote verassingen van Amsterdam Fashion Week was supermarkteten LIDL, dat een platform bood aan jong designtalent. Vijf afgestudeerde ontwerpers (Mirte Luijmes, Heidi Dai, Lieselot Elzinga, Amber Willemztijn en Laura Snijders) gingen aan de slag met verschillende key-items uit de collectie van LIDL en gaven er een eigen draai aan. 

NINAMOUNAH

/

Ninamounah Langestraat vierde tijdens AFW het éénjarig bestaan van haar merk. Een ding is zeker: de casting van deze show was alles behalve gewoontjes en backstage was het een gezellige en vrolijke boel. Kinderen van 11 stonden naast oudere modellen en mannen en vrouwen waren niet van elkaar te onderscheiden. Op de catwalk kwamen alle modellen in karakter en ontstond er een interessante show om naar te kijken. Een knappe ode aan vrijheid.

JENNESKENS

/

Kimberley Jenneskens was een aantal dagen voor de show nog in New York en stond eerder al met haar label op Lowlands. Tijdens AFW verzorgde zij de afsluiting op het Museumplein met haar unisex-collectie die ze zelf omschrijft als the new underground. Indrukwekkend waren ook de visuals die bij wijze van decor werden afgespeeld op de grote ledschermen.

10DAYS

/

10 DAYS heeft een veelbelovende samenwerking aangekondigd: het Amsterdamse feel-good label zal namelijk de handen in een slaan met Emily Marant (het nichtje van Isabel Marant) voor een gloednieuwe capsule collectie. Deze zal vanaf eind dit jaar verkrijgbaar zijn. 

 

Lichting 2018

/

Een van de spannendste elementen van AFW is ieder jaar weer de presentatie van de beste eindexamenkandidaten van de Nederlandse mode-opleidingen. Ferry Schiffelers kwam met zijn Victoriaanse en zwarte collectie geïnspireerd als winnaar uit de bus van Lichting 2018.

beeld: Flora Stalknecht

Tags

amsterdam-fashion-week
afw

Lees ook

Aanbevolen voor jou