Fashion Week

op de barricades bij Dior's Fall/Winter '18-'19 collectie

Voor deze collectie reisde het legendarische Maison terug in de tijd, naar 1968.
Reading time 1 minutes

1968: het jaar van wereldwijde transformatie, aangedreven door een rusteloze jonge generatie met een verlangen naar een betere wereld. Het was het jaar waarin nieuwe regels, nieuwe ideeën en een nieuwe definitie van mode geldden. Voormalig Vogue-hoofdredacteur in de VS, Diana Vreeland, verwoordde het het beste toen ze de term 'Youthquake' bedacht.

Anno nu, precies 50 jaar later, brengt Dior's Artistic Director Maria Grazia Chiuri, een collectie die niet alleen die tijd weerspiegelt, maar ook het heden. De kleding spreekt voor zichzelf met slogan's en symbolen; zo werd de show geopend met een gebreide trui, waarop 'NON!' stond en zagen we peace-tekens.  

 

Het eindigde niet alleen met de kleding. De baan weergalmde ook de revolutionaire geest van Chiuri's collectie. Gevestigd in een installatie in de tuinen van het Musee Rodin, veranderde de ruimte in een periode van drie weken met een team van 150 personen met vintage protestposters en slagzin. Ondanks dat de meeste ervan dateerden in 1968, leken ze nauwelijks op hun plaats met het huidige politieke klimaat van de wereld, wat precies Chiuri's punt was.

Tags

Lees ook

Aanbevolen voor jou