Fashion Week

Op de agenda: Dutch Sustainable Fashion Week

Dit duurzame modespektakel vindt plaats van 4 tot en met 13 oktober. Mis het niet!
Reading time 2 minutes
Weiyu Hung

Naast Parijs, Milaan, New York, Londen en Amsterdam Fashion Week moeten we ook rekening houden met een ander belangrijk mode-event op de agenda. We hebben het over de Dutch Sustainable Fashion Week, waarbij de focus ligt op het verduurzamen van de modeindustrie. De vijfde editie van DSFW gaat 4 oktober van start en stelt belangrijke vraagstukken aan de kaak. Maar, verwacht ook fraaie modeshows van zowel gevestigde namen als aanstormend talent die, elk op hun eigen manier, hun visie op duurzaamheid zullen laten zien. 

Openingsshow

Op 3 oktober is de kick off van DSFW met de openingsshow Fashtainable, van stylist Tommy Driessen. Maar liefst 40 pieces die duurzaamheid en glamour verenigen zullen op de catwalk voorbij komen; knap, want met deze show presenteert Driessen zijn debuutcollectie!

Fotografie: Nanda Hagenaars

Future Fashion shows

4 oktober zal draaien om jong talent en veelbelovende afgestudeerden van de Willem de Kooning Academie, ArteZ en HKU. Voor hen is DSFW een platform om hun kunnen aan de modewereld te tonen. Drie van hen heeft uitsluitend gebruik gemaakt van duurame materialen, als reactie op de fast fashion-industrie. 

Tot en met 13 oktober staat het programma in het teken van informatieve talks en interviews met fabrikanten en ontwerpers over verduurzaming en andere belangrijke thema's zoals recycling, textielverwerking. Ook kun je bij het Verzetsmuseum terecht voor de Mode op de Bon-modetentoonstelling op 10 oktober. Zien we je daar? 

 

Check voor meer informatie www.dsfw.nl

Tags

fashionweek
sustainable
duurzaam
fw
modetentoonstelling
2019
afw
fw19

Lees ook

Aanbevolen voor jou