Fashion Week

Lacoste: Crocodile Hunters verboden voor herfst/winter 2018

De leerlingen waren naar huis gestuurd - of hadden gewoon vakantie, dat kan natuurlijk ook. Hoe dan ook, de gymzaal van het Parijse lyceum was voor de gelegenheid omgebouwd tot golfcourt...
Reading time 2 minutes

Een indrukwekkende ruimte, waar je als adolescent niets anders wil dan je overtollige energie kwijtraken. Er was echter geen tiener te bekennen - op sommige modellen na - op dit indoor golfterrein. Nee, geen tennisbaan ditmaal, want hoofdontwerper Felipe Oliveira Baptista dook voor deze collectie in het leven van Simone de la Chaume (1908 - 2001), de vrouw van naamgever en tennislegende René Lacoste. Vrouwlief was namelijk fervent golfer en niet geheel zonder succes.

Terug naar 2018. Designer Oliveira Baptista liet een casual beeld zien. Niet geheel onverwacht natuurlijk, maar de enthousiaste Portugees weet de sportieve geschiedenis van het merk goed te vertalen in een draagbare collection met zowel sportieve als modische invloeden. Zowel de mannen- als vrouwencollectie werd getoond in een ijskoud Parijs. De vele vissershoedjes, capuchons en andere hoofdbedekking waren vast een warm welkom voor de modellen. Een trend die trouwens op vele andere catwalks ook te zien was. Saint Laurent, Maison Margiela, Dior: allen laten voor komende winter moderne interpretaties van hoofddeksels en -doeken zien. Daarnaast raadpleegde Oliveira Baptista duidelijk ook de archieven, want er waren vele verwijzingen naar de jaren tachtig en negentig te bespeuren. Gewassen baggy jeans, kitten heels en jumpsuits. Veel oversized silhouetten. Zachte materialen als fluweel, wol en jersey worden gecombineerd met stevige corduroy en denim.

Het interessantste gegeven is echter de capsule-collectie die Lacoste met natuurbeschermingsorganisatie Save our Species heeft opgezet. De geborduurde krokodil - het bekende logo van het Franse modelabel - wordt op tien verschillende polo’s vervangen door tien uitstervende diersoorten, zoals de neushoorn en gibbon. Een zeer nobel initiatief van Le Crocodile. 

/

Tekst: Tanne Gielen

www.lacoste.com

 

 

 

Tags

mode
parijs
lacoste
fashionshow
rene-lacoste

Lees ook

Aanbevolen voor jou