Fashion Week

Jungle Fever bij Kenzo's Memento Fall/Winter '18-'19 collectie

Een post-impressionistisch meesterwerk van Henri Rousseau vormt de kern van de nieuwe collectie van Kenzo.
Reading time 1 minutes

Zoals de naam al doet vermoeden, zijn de Memento-collecties van Kenzo een manier voor creative directors Carol Lim en Humberto Leon om de geschiedenis van het merk, dat al bijna een halve eeuw bestaat, opnieuw te ontdekken. Voor deze derde Menento-collectie verbonden de ontwerpers de erfenis van het label aan een specifiek schilderij: "The Dream" van Henri Rousseau.

Dit meesterwerk van de Franse postimpressionistische schilder betoverde  oprichter Kenzo Takada tijdens zijn eerste bezoek aan het Louvre in Parijs. Het schilderij, met een naakte vrouw op een sofa in een oerwoud, vormde later, in 1970, het decor van Kenzo's allereerste winkel in Japan.

Fast forward naar 2018. "The Dream" speelt ditmaal opnieuw een hoofdrol, maar dan in de creaties van de Herfst / Winter 2018 collectie van Kenzo; we zien jurken met ruches en fraaie rokken die zijn versierd met rijke patronen van Rousseau's bloemen, terwijl gebreide truien de naakte vrouw en tijgers uitbeelden.

"Ik herinner me nog de eerste keer dat ik 'The Dream' van Henri Rousseau zag, het was liefde op het eerste gezicht, ik was overweldigd door emoties. ' - Kenzo Takada

Tags

kenzo
pfw

Lees ook

Aanbevolen voor jou