Fashion Week

Het MFW-daboek van Ruba Zai

Ruba Zai ging naar Milan Fashion Week en hield speciaal voor L'OFFICIEL NL een dagboek bij! Lees alles over haar modeavonturen:
Reading time 8 minutes
DAG 1

08:30 - Vandaag gingen we met z’n allen vroeg uit de veren, want het is tijd voor fashionweek in Milaan. Hoe vroeg het ook is, er is altijd tijd voor een gezamenlijke en make-up loze selfie


Dit wordt Maya’s tweede fashionweek en ik kan niet wachten om haar in haar D&G jurkje te hijsen. Dat is niet normaal hoor, maar ik vind het mega cute!
Zodra we geland zijn ga ik door naar een fitting voor D&G en Versace en 's avonds bezoeken we de cocktail party van één van mijn favoriete modehuizen, D&G!

 

13:00 - Daar zit ik dan.. starend naar mijn veel te gezonde salade met mijn gedachte bij mijn bagage, want wat doe je tijdens fashionweek zonder je hele garderobe? Er is helaas wat mis gegaan bij KLM, waardoor ik de dag moet doorkomen zonder mijn spullen. 

Op dit soort momenten realiseer ik me ook hoe erg ik bof, want voor de meeste shows word ik gekleed en komt het wel goed. Maar het is niks voor mij om in mijn trainingspak naar afspraken te gaan! 
 

18:00 - De fittings zitten erop! Ik heb te gekke outfits voor de shows kunnen scoren. Nu voelt het pas echt als fashion week. Nu moet ik als een speer een Sephora zien te vinden, want geen koffers betekent ook geen make-up...

19:00 - Time to get ready voor het feestje van D&G. Het team van D&G is zo lief en behulpzaam geweest om mij nogmaals aan een outfit te helpen, - de look die ik eigenlijk van D&G zou dragen zat in mijn vertraagde bagage (die nog steeds niet is aangekomen).

DAG 2

 

09.30 - Mijn eerste show van fashionweek is Max Mara. Dit is echt een van mijn lievelingsmerken. De SS19-collectie ziet er wederom prachtig uit met veel aardse en gele tinten en uiteraard vrouwelijke silhouettes.

Ik ben ook verliefd op de modellen die de runway lopen, diversiteit wordt altijd goed gevierd op de Max Mara catwalk : Irina Shayk, Gigi Hadid en - mijn persoonlijke favoriet - Halima!
 

11:30 - Show nummer 2 is van Tiziano Guardini x Mercedes Benz. Ik ben zelf groot fan van Mercedes en vind het altijd super leuk dat ze de “underdogs” een mogelijkheid bieden om een echte runway show te houden.

Tiziano Guardini is een (nog) vrijwel onbekende ontwerper uit Italië en zijn collectie is erg sportief. Niet helemaal mijn stijl maar wel erg mooi.

13:00 - Tijd voor meeting en content creatie! Het fijne aan fashion week is dat bijna al mijn zakenrelaties in town zijn. Meestal probeer ik zoveel mogelijk meetings in te plannen tijdens zo’n week, zowel met nieuwe als oude relaties. Heel belangrijk!

16:00 - Tijd voor de Vivetta show. De Chinese ontwerpster showde vorig jaar voor het eerst tijdens MFW. Haar nieuwe show is een heus kunstwerk met een duidelijk ode aan de zwaan.

DAG 3

11:00 - Bulgari time! Elk seizoen verrast Bulgari ons, in het prachtige Bulgar ihotel, met een nieuwe tassen -en accessoires-collectie. Leuk om te zien dat de tassencollectie er erg jong uit ziet. We zien natuurlijk de serpenti weer terug en dit seizoen maken ze gebruik van veel metallics.

13:00 - Los van de shows, vind ik het altijd erg inspirerend om presentaties te zien. Je kunt er de items veel langer bewonderen in tegenstelling tot op de runway, waar alles best snel gaat. Vandaag bewonder ik WINONAH’s prachtige SS19 collectie. De kleuren, de vormen, de structuren - Ik ben groot fan! Winonah is echt een van de beste hedendaagse Nederlandse ontwerpers. Ik ben verliefd op de trenchcoat en het pak. Mag het weer zomer zijn?
 

/

 

18:00 - Tijd om me klaar te maken voor vanavond. Ik heb namelijk drie shows achter elkaar en ik vraag me af of ik het allemaal ga redden. Gelukkig lopen de shows bijna altijd uit, maar het is wel altijd stressen om de taxi te pakken om op tijd te zijn voor de volgende show.

Vooral na een show zoals die van Versace, waar alle celebs op afkomen. Dat is vrijwel onmogelijk!

 

19:00 - Aigner is een onbekend merk in Europa, maar in het middenoosten is het echt een hit. Het merk komt oorspronkelijk uit München en focust zich op deze regio. Aigner is high-end maar toegankelijk - precies wat ik leuk vind.

De show is kleurrijk, vrolijk, vrouwelijk en stoer. De prachtige tassen maken de looks echt af. 
 

20:00 - Oké, dit is echt de hoofdreden waarom ik dit jaar weer meedoe met MFW : de Versace-show! Iedereen, van Nicki Minaj tot newly wed Chiara Ferragni, is hier. Versace is weer helemaal terug en ik ben groot groot groot fan. De collectie is prachtig, stoer, en gedurfd met de felle kleuren vele printjes. Heel leuk om te zien hoe huidige topmodellen (Bella Hadid, Kendall Jenner, Gigi Hadid, Kaia Gerber en Irina Shayk) allemaal in de show lopen. De show wordt afgesloten door nineties model Shalom Harlow. Ze keert na 6 jaar weer terug op de catwalk. Wat een eer dat ik hier front row bij mocht zijn, wauw.

Na de Versace was het (zoals voorspeld) echt een hel om nog een taxi te vinden naar de Philipp Plein show. Voor de locatie staan talloze fans in de hoop een glimp op te kunnen vangen van hun favoriete ster...
 

Even later...

21:45 - (45 minuten later gepland), ben ik eindelijk aangekomen bij de show. Ook hier is het weer ontzettend druk. Nóg drukker dan bij de andere shows. Plein staat bekend om optredens van bekende artiesten tijdens de show. Gelukkig is show nog niet begonnen als ik aankom, ik neem nog even een energiedrankje en zoek dan mijn zitplaats. Alle uitgenodigden hebben hun eigen stoelnummer, dit geldt trouwens voor alle shows tijdens fashion week.

De show begint om iets na 22:00, met als openingsact een optreden van sixtynine. Hierna volgt het eerste model uit de Plein line-up, namelijke Winnie Harlow. Heel cool om te zien dat Plein bijna nooit standaard modellen uitzoekt voor de show. De thema van de show : Michael Jackson. Het publiek is lekker aan het swingen op MJ classics en de collectie die wordt tentoongesteld is hierop afgestemd, zoals de rode leren items tijdens het liedje thriller (You get the feel!) Ook in deze show loopt Halima Aden op de runway, altijd een trots momentje voor mij. Super leuk : Naast sixtynine geeft ook Chris Brown een optreden tijdens de show, geweldig!
 

DAG 4

 

Mijn laatste dag in Milaan. Vandaag ben ik eigenlijk vooral bezig met het teruggeven van de geleende kleding. De items die ik tijdens shows draag zijn meestal geleend omdat het collecties zijn die vaak nog niet uitgebracht zijn.

Daarmee ben ik wel een van de eerste ever die zo’n item draagt, wat fashionweek nog leuker maakt dan het al is. 
 


16:30 - Mijn laatste show begint: Elisabetta Franchi.

Een van de vrouwelijkste merken out there is toch wel Elisabetta Franchi. Ik ben vaak fan van hun items. Ze zijn niet goedkoop, maar ook niet superduur. Op de runway zie je veel sequins, vrouwelijke kleuren, jurken en rokjes. Vooral de raincaps, gebruikt als een soort hoofddoek vind ik erg leuk. Dit zou zomaar eens mijn look kunnen zijn voor deze herfst!

Het zit er weer op. Bedankt Milaan, voor de gezelligheid, drukte en gekte. Ik heb ontzettend leuke mensen ontmoet en ben weer helemaal geïnspireerd. Ciao!

Tags

mfw
milan-fashion-week
ruba-zai

Lees ook

Aanbevolen voor jou