Fashion Week

Abstracte kunst op de catwalk

De F/W 18-collectie van Maryling door fasion designer Avshalom Gur is veelzijdig en stoer, heeft een vleugje magie. En wow, de mantels van deze collectie: on point!
Reading time 58 seconds

De F/W 18-collectie van MARYLING is een reis door moderne kunst. Er wordt een balans gezocht tussen abstractie en vrouwelijkheid. De kleuren en de vormen zijn goed draagbaar, maar tegelijkertijd hebben ze iets onconventioneels.

De lijnen van MARYLING werken contrasterend tegen de gebruikte prints. Deze prints zijn geinspireerd op het werk van kunstenaar Alexander Calder, bekend van zijn indrukwekkende abstracte mobiles en sculpturen. Het doel om perfecte balans te vinden hebben Calder en MARYLING gemeen; Calder deed dit door met zwaartekracht te spelen en MARYLING zoekt deze tussen couture en every day dressing

De geometrische vormen komen 3D tot leven en de poppin' colours geven zo nu en dan een aangenaam verrassinkje, maar over het algemeen heeft inspiratiebron Pamola Picasso de overhand en houden rood, burgundy, zwart, wit, donkerblauw de toon.

Maryling modeshow 2018

Tags

collection

Lees ook

Aanbevolen voor jou