Beauty

Zó breng je foundation aan. Als een pro!

Oeh... dat doen we dus al een tijdje verkeerd.
Reading time 2 minutes
Fotografía Glossier

Er bestaan zo veel verschillende manieren waarop je je foundation kunt aanbrengen en iedere YouTube beauty-guru hanteert een andere methode, maar wat is de juiste? Hoe zorg je voor die egale én gezonde huid?

Deze zes tips helpen je op weg.

1. Kies de juiste tint

Dit klinkt misschien obvious, maar toch worden hier veel fouten mee gemaakt. Vraag in een make-upwinkel om raad en houd rekening met de ondertoon van je huidskleur - is hij koud of warm? Wat ook kan helpen bij het kiezen van de juiste kleur is te kijken naar de kleur van je nek. Test foundation liever op je nek dan op je gezicht om te zien of het een match is.

2. Kies de ideale textuur

Iedere huid heeft verschillende behoeften. Heb je een droge huid? Ga voor een foundation met hydraterende elementen, zoals een satijnachtige foundation. Heb je een vettige huid? Dan is een foundation met een matte finish een beter plan. Let op je huid en kijk wat 'ie nodig heeft. 

3. Breng een primer aan

Primers zorgen ervoor dat je make-up langer op zijn plek blijft zitten. Bovendien kunnen primers je huid ook gezonder maken! Let hierbij opnieuw goed op je huidtype. 

4. Kies de juiste tools

Wil je een natuurlijke dekking? Breng dan foundation aan met een make-upsponsje of je vingers. Penselen zorgen vaak voor en dikkere en minder natuurlijke dekking.

5. Tijd om toe te passen

Maar hoe zorg je er nu voor dat je huid een fijne frisse & natuurlijke look krijgt? De truc: breng foundation niet op je héle gezicht aan. Wees zuinig op je neus, voorhoofd en kaaklijn, want daar valt foundation het meest op.

6. En de laatste stap: poeder

Een goede poeder zorgt ervoor dat je foundation er niet af 'smelt'. Kies een poeder met een finish die het beste bij jouw huid past en neem 'm mee in je tas, zodat je op ieder moment van de dag kunt bijwerken. 

Tags

make-up
tips

Lees ook

Aanbevolen voor jou