Beauty

Tom Ford: waar geur en film elkaar ontmoeten

We matchen de geurige creaties van Tom Ford met zijn meest iconische personages op het witte doek.
Reading time 3 minutes

Wanneer je denkt aan film en aan parfum is er maar een naam die bij ons opkomt: Tom Ford. Hij is niet alleen een creatieve kracht achter de camera, ook op het gebied van mode en parfums staat deze ontwerper voor  schoonheid en luxe. Neem bijvoorbeeld de Tom Ford Private Blend collectie, een verzameling ambachtelijke parfums die de harten van echte parfumskenners sneller doet kloppen. Van donker en warm tot fris en bloemig, elke eau de parfum is uniek.

Hieronder matchen we vier geuren uit de Tom Ford Private Blend-collectie aan zijn personages op het scherm, zoals Nocturnal Animals en A Single Man.

 

A Single Man (2009)
Oud Wood voor George Falconer

Old Wood heeft geen introductie nodig: deze karakteristieke geur speelt de hoofdrol in de geurfamilie van Tom Ford, dankzij de rijke combinatie van rozenhout, kardemom, sandelhout, tonkaboon en barnsteen. De aardachtige en bedwelmende geur is zeer complex en past bij de vele lagen van George Falconer, de universitaire professor in A Single Man die rouwt om het verlies van zijn partner. Ondanks zijn verdriet houdt George de schijn op voor de rest van de wereld. Old Wood is hem op het lijf geschreven.

White Suede voor Charley

White Suede is een elegant parfum, bestaande uit een mix van leer, warme amber, een fluweel-achtige roos, saffraan en tijm. Het resultaat is een krachtige en verslavende geur die past bij verleidster in de film A Single Man: Julianne Moore is wat ons betreft de belichaming van White Suede. Ondanks dat Charley, het personage van Moore, geconfronteerd wordt met eenzaamheid, verslaving en afwijzing, blijft haar chique stijl  onmiskenbaar en onweerstaanbaar. 

Nocturnal Animals (2016)
Jasmine Rouge voor Susan Marrow

Jasmin Rouge is een gedurfd parfum met een verborgen laag: De sambac is vermengd met jasmijn, kruidige salie, ylang ylang, amber en zwart en witte peper waardoor een even rijke als pittige geur ontstaat. Kortom, precies de weelderige glamour van Susan Marrow in Nocturnal Animals. Net als Jasmin Rouge heeft Susan een onberispelijk gevoel voor stijl, wat haar de meest iconische leading lady van Tom Ford maakt. 

Neroli Portofino voor Edward Sheffield

Op het eerste gezicht lijkt de Neroli Portofino een fris, jeugdig parfum met een sprankelende mix van Italiaanse bergamot, mandarijn, Siciliaanse citroenoliën, Tunesische neroli, jasmijn en Afrikaanse oranjebloesem. Maar Neroli Portofino heeft ook een donker hart, dankzij de diepe amberkleurige ondertoon. Dit parfum doet ons denken aan de jonge schrijver Edward Sheffield die aanvankelijk optimistisch begint aan zijn boek. Uiteindelijk bezwijkt hij onder zijn duistere kant na het verraad van zijn vrouw. De balans tussen licht en donker, fris en toch gelaagd maakt Neroli Portofino een perfecte weerspiegeling van het hoofdpersonage uit Nocturnal Animals.

Tom Ford Private Blend Collection

Shop

Tom Ford perfumes Oud Wood - LOfficiel Singapore.pngTom Ford perfumes White Suede - LOfficiel Singapore.pngTom Ford perfumes Jasmine Rouge - LOfficiel Singapore.pngTom Ford perfumes Neroli Portofino - LOfficiel Singapore.png

Tags

parfum
film
tom-ford
a-single-man
nocturnal-animals
tom-ford-private-blend

Lees ook

Aanbevolen voor jou